A vad pisztráng húsa elég sovány, de az, amit általában fogyasztunk, többnyire tenyésztett, és félzsíros. Ennek a halnak a zsírjai többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavakból állnak, melyek szabályozzák a koleszterinszintet, és védik a szívet. Kiváló fehérjeforrás. A pisztráng továbbá B-vitaminokat és D-vitamint is tartalmaz.
Pisztráng fűszeres mártásban » | |
Gőzben főtt pisztráng édes paprikával » |
A fehérjében gazdag szardínia a félzsíros halak közé tartozik. Nagy mennyiségben tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, amelyek részt vesznek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, és csökkentik a vér koleszterinszintjét. A szardínia nem elhanyagolható A- és D-vitamin, illetve foszfor-, kalcium- és jódforrás.
Szardínia sült paradicsommal » | |
Szardíniás cukorborsó- saláta » |
A makréla gazdag fehérjében. A félzsíros halak közé tartozik. Zsírjai hasznosak a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez, és segítenek a vér koleszterinszintjének csökkentésében. Mint minden hal, a makréla is gazdag foszforban, káliumban, nátriumban és B-vitaminokban.
Gyömbéres pácolt makrélafilé » | |
Batyuban sült mustáros makréla » |
Próbáld ki korábban megjelent
mennyei halas ételeinket is!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK