GASZTRO

Alternatívák hallal - Több mint 15 recept!

Szerző:
Szabó Anna
Sokan unják már a böjtöt, ami már igazándiból nem is tart olyan sokáig. Ha Te is így vagy ezzel, és szeretnél újból változatosan és finomakat enni, akkor következő összeállításunk neked szól!


Pisztráng

A vad pisztráng húsa elég sovány, de az, amit általában fogyasztunk, többnyire tenyésztett, és félzsíros. Ennek a halnak a zsírjai többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavakból állnak, melyek szabályozzák a koleszterinszintet, és védik a szívet. Kiváló fehérjeforrás. A pisztráng továbbá B-vitaminokat és D-vitamint is tartalmaz.

Pisztráng fűszeres
mártásban »
Gőzben főtt pisztráng
édes paprikával »

 

Szardínia

A fehérjében gazdag szardínia a félzsíros halak közé tartozik. Nagy mennyiségben tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, amelyek részt vesznek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, és csökkentik a vér koleszterinszintjét. A szardínia nem elhanyagolható A- és D-vitamin, illetve foszfor-, kalcium- és jódforrás.

Szardínia
sült paradicsommal »
Szardíniás cukorborsó-
saláta »

 

Makréla

A makréla gazdag fehérjében. A félzsíros halak közé tartozik. Zsírjai hasznosak a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez, és segítenek a vér koleszterinszintjének csökkentésében. Mint minden hal, a makréla is gazdag foszforban, káliumban, nátriumban és B-vitaminokban.

Gyömbéres pácolt
makrélafilé »
Batyuban sült
mustáros makréla »

 

Próbáld ki korábban megjelent
mennyei halas ételeinket is!

Rakott tőkehal »

 

Köménymagos pisztráng »

 

Fűszernövényekkel töltött hering »

 

Gőzölt lazaccsomagok »

 

Lazacdolma citromos tojásmártással »

 

Tengeri halfilé lecsóval »

 

Tonhalas csemegekukoricás hamburger »

 

Linguine tészta tonhallal, citrommal és rucolával »

 

Paradicsomos kenyérsaláta tőkehallal »

 

Halas taco »

 

Citromos, lazacos, mascarponés tészta »

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL