GASZTRO

Linguine tészta tonhallal, citrommal és rucolával

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

425g konzerv olajos tonhal
500g linguine tészta
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 teáskanál zúzott fokhagyma
2 közepes szárított csili, vékonyra szeletelve
80ml citromlé
100g zsenge rucola

 

Elkészítése:

1. A tonhalat óvatosan szűrjük le, az olajat tegyük félre. Körülbelül 80ml olajra lesz szükségünk.

2. A tésztát főzzük al dente állagúra, majd szűrjük le, és tegyük vissza a fazékba. Miközben a tészta is fő, a tonhal olaját és az olívaolajat hevítsük fel egy teflonserpenyőben, majd dobjuk bele a fokhagymát és a csilit, és kevergetve pároljuk, amíg illatozni kezd.

3. Adjuk hozzá a darabokra tördelt tonhalat, húzzuk le a tűzről, és locsoljuk meg ízlés szerint a citromlével.

4. A tonhalat szépen halmozzuk a forró tésztára, szórjuk meg rucolával, és az egészet jól keverjük össze.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL