Szabó Anna
Hozzávalók:425g konzerv olajos tonhal
500g linguine tészta
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 teáskanál zúzott fokhagyma
2 közepes szárított csili, vékonyra szeletelve
80ml citromlé
100g zsenge rucola
1. A tonhalat óvatosan szűrjük le, az olajat tegyük félre. Körülbelül 80ml olajra lesz szükségünk.
2. A tésztát főzzük al dente állagúra, majd szűrjük le, és tegyük vissza a fazékba. Miközben a tészta is fő, a tonhal olaját és az olívaolajat hevítsük fel egy teflonserpenyőben, majd dobjuk bele a fokhagymát és a csilit, és kevergetve pároljuk, amíg illatozni kezd.
3. Adjuk hozzá a darabokra tördelt tonhalat, húzzuk le a tűzről, és locsoljuk meg ízlés szerint a citromlével.
4. A tonhalat szépen halmozzuk a forró tésztára, szórjuk meg rucolával, és az egészet jól keverjük össze.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK