425g konzerv olajos tonhal
500g linguine tészta
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 teáskanál zúzott fokhagyma
2 közepes szárított csili, vékonyra szeletelve
80ml citromlé
100g zsenge rucola
1. A tonhalat óvatosan szűrjük le, az olajat tegyük félre. Körülbelül 80ml olajra lesz szükségünk.
2. A tésztát főzzük al dente állagúra, majd szűrjük le, és tegyük vissza a fazékba. Miközben a tészta is fő, a tonhal olaját és az olívaolajat hevítsük fel egy teflonserpenyőben, majd dobjuk bele a fokhagymát és a csilit, és kevergetve pároljuk, amíg illatozni kezd.
3. Adjuk hozzá a darabokra tördelt tonhalat, húzzuk le a tűzről, és locsoljuk meg ízlés szerint a citromlével.
4. A tonhalat szépen halmozzuk a forró tésztára, szórjuk meg rucolával, és az egészet jól keverjük össze.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK