4 makréla, egyenként kb. 250g
1 babérlevél
1 kakukkfűág
4ek közepesen erős mustár
4ek sovány túró
Só és bors
1. Kívül-belül alaposan megmossuk a makrélát, majd konyhai papírtörlőn megszárítjuk.
2. Összemorzsoljuk a babérlevelet, és leszedjük a kakukkfű leveleit. Összekeverjük a mustárt és a túrót.
3. Előmelegítjük a sütőt 240ºC-ra (8. fokozat), és a rácsot középmagasságra tesszük.
4. Négy megfelelő méretű sütőpapírra vagy fóliadarabon egyenként elhelyezzük a makrélákat. Mindegyiket leöntjük 1 kanálnyi mustáros keverékkel, majd a maradékot elosztjuk a halak belsejében. Megsózzuk és borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és babérlevéllel, majd a papírt többször visszahajtva lezárjuk a csomagokat.
5. A batyukat sütőtálba téve berakjuk a sütőbe, és 15 percig sütjük.
6. Becsomagolva tálaljuk, hogy mindenki maga bonthassa ki a tányérján. Párolt spenóttal kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Miért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK