GASZTRO

Batyuban sült mustáros makréla

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

4 makréla, egyenként kb. 250g
1 babérlevél
1 kakukkfűág
4ek közepesen erős mustár
4ek sovány túró
Só és bors

 

Elkészítése:

1. Kívül-belül alaposan megmossuk a makrélát, majd konyhai papírtörlőn megszárítjuk.

2. Összemorzsoljuk a babérlevelet, és leszedjük a kakukkfű leveleit. Összekeverjük a mustárt és a túrót.

3. Előmelegítjük a sütőt 240ºC-ra (8. fokozat), és a rácsot középmagasságra tesszük.

4. Négy megfelelő méretű sütőpapírra vagy fóliadarabon egyenként elhelyezzük a makrélákat. Mindegyiket leöntjük 1 kanálnyi mustáros keverékkel, majd a maradékot elosztjuk a halak belsejében. Megsózzuk és borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és babérlevéllel, majd a papírt többször visszahajtva lezárjuk a csomagokat.

5. A batyukat sütőtálba téve berakjuk a sütőbe, és 15 percig sütjük.

6. Becsomagolva tálaljuk, hogy mindenki maga bonthassa ki a tányérján. Párolt spenóttal kínáljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL