Szabó Anna
Hozzávalók:4 makréla, egyenként kb. 250g
1 babérlevél
1 kakukkfűág
4ek közepesen erős mustár
4ek sovány túró
Só és bors
1. Kívül-belül alaposan megmossuk a makrélát, majd konyhai papírtörlőn megszárítjuk.
2. Összemorzsoljuk a babérlevelet, és leszedjük a kakukkfű leveleit. Összekeverjük a mustárt és a túrót.
3. Előmelegítjük a sütőt 240ºC-ra (8. fokozat), és a rácsot középmagasságra tesszük.
4. Négy megfelelő méretű sütőpapírra vagy fóliadarabon egyenként elhelyezzük a makrélákat. Mindegyiket leöntjük 1 kanálnyi mustáros keverékkel, majd a maradékot elosztjuk a halak belsejében. Megsózzuk és borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és babérlevéllel, majd a papírt többször visszahajtva lezárjuk a csomagokat.
5. A batyukat sütőtálba téve berakjuk a sütőbe, és 15 percig sütjük.
6. Becsomagolva tálaljuk, hogy mindenki maga bonthassa ki a tányérján. Párolt spenóttal kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK