6 szelet friss pisztrángfilé (egyenként 120g)
2ek szezámmag
1ek köménymag
15g só
5g fruktóz
A mártáshoz:
1-1 kk apróra vágott: hagyma, uborka, kapribogyó, petrezselyem
100g sovány túró
Fél ek közepesen erős mustár
1. Ha lehet, bőr nélküli pisztrángot vásároljunk. Ha van benne szálka, csipesszel kiszedjük. Három szeletet kis kockákra vágunk, majd alaposan összekeverjük a 3 egész filével, a köménymaggal, a sóval, a fruktózzal és a paprikával. Többször átforgatjuk, hogy egyenletesen eloszlassuk a hozzávalókat, majd fóliával lefedve 12 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
2. Elkészítjük a mártást: összekeverjük a hagymát, az uborkát, a kapribogyót és a petrezselymet a túróval és a mustárral, sózzuk és borsozzuk. Lecsepegtetjük a pisztrángkockákat, és a mártásba keverjük.
3. A mártással bevont halkockákat 6 előhűtött tányér közepére halmozzuk. Az egész filéket hosszanti irányban csíkokra vágjuk, és kettesével a halkockák köré tekerjük, mintha fészket formálnánk. Megszórjuk szezámmaggal, és nagyon hidegen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK