GASZTRO

Köménymagos pisztráng

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

6 szelet friss pisztrángfilé (egyenként 120g)
2ek szezámmag
1ek köménymag
15g só
5g fruktóz

A mártáshoz:
1-1 kk apróra vágott: hagyma, uborka, kapribogyó, petrezselyem
100g sovány túró
Fél ek közepesen erős mustár

 

Elkészítése:

1. Ha lehet, bőr nélküli pisztrángot vásároljunk. Ha van benne szálka, csipesszel kiszedjük. Három szeletet kis kockákra vágunk, majd alaposan összekeverjük a 3 egész filével, a köménymaggal, a sóval, a fruktózzal és a paprikával. Többször átforgatjuk, hogy egyenletesen eloszlassuk a hozzávalókat, majd fóliával lefedve 12 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

2. Elkészítjük a mártást: összekeverjük a hagymát, az uborkát, a kapribogyót és a petrezselymet a túróval és a mustárral, sózzuk és borsozzuk. Lecsepegtetjük a pisztrángkockákat, és a mártásba keverjük.

3. A mártással bevont halkockákat 6 előhűtött tányér közepére halmozzuk. Az egész filéket hosszanti irányban csíkokra vágjuk, és kettesével a halkockák köré tekerjük, mintha fészket formálnánk. Megszórjuk szezámmaggal, és nagyon hidegen tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL