GASZTRO

Citromos, lazacos, mascarponés tészta

Szerző:
Szabó Anna
A mascarpone nem lenne igazán olasz, ha nem lenne finom tésztával. A legegyszerűbb recept, ha a paradicsomhoz keversz egy-két evőkanálnyival belőle, majd befűszerezed ízlés szerint és a tésztához adod.


Hozzávalók:

400 g tagliatelle
1 citrom
1 mascarpone
pár teáskanál lazacikra
Kapor vagy metélőhagyma a díszítéshez

 

Elkészítése:

Facsard ki a citromot. Aprítsd fel a kaprot vagy a metélőhagymát. Nagyon lassan melegítsd fel langyosra a mascarponét. Majd add hozzá a citrom levét a kaprot vagy a metélőhagymát, fedd le az edényt, hogy kicsit összeálljanak az ízek. Sós, forró vízben főzd meg a tagliatellét (szigorúan a csomagoláson előírtak szerint). Az alaposan lecsöpögtetett tésztához add hozzá a citromos-mascarponés keveréket, a „zöldeket”. A tetejét szórd meg a lazacikrával. Azonnal tálald!

Vissza a többi mascarponés recepthez >>

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL