A mascarpone valójában nem is sajt, csak így híresült el. Baktériumkultúra hozzáadásával készül a lefölözött tej föléből. Alapja a tehéntej, de Olaszország déli részein bivalytejből készítik. Ott, ezt a halvány és fényes tejszínkrémet csuprokban árulják. Használhatod szinte bármihez: főtt tésztához, pikáns fogásokhoz, és végül de nem utolsó sorban desszertekhez.
Kecskesajtos, mascarponés falatkák >>
|
|
Tonhalas-mascarponés
|
Klasszikus olasz édesség: tiramisu >>
|
Citromos, lazacos, mascarponés tészta >>
|
|
.
OLVASS TOVÁBB!
5 mennyei kávés desszert, a kávé szerelmeseinek
A kávé nem csak egy aromás ital, amely segít felébredni, de remek összetevője számos isteni desszertnek, ugyanis egy új ízt ad a megszo...
GASZTROA legfinomabb dumpling, vagyis ázsiai gombócreceptek
Akár sültek, pároltak, levesben úsznak vagy fűszeres mártás kerül rájuk, imádjuk a gombócokat. Szerencsére az ázsiai gombócok vála...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Minden, amit eddig nem tudtál a popcornról
Legyen édes vagy sós, a popcorn tökéletes nasi - és nem csak filmnézéshez. Közép-Amerikában már évezredek óta fogyasztják....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK