A mascarpone valójában nem is sajt, csak így híresült el. Baktériumkultúra hozzáadásával készül a lefölözött tej föléből. Alapja a tehéntej, de Olaszország déli részein bivalytejből készítik. Ott, ezt a halvány és fényes tejszínkrémet csuprokban árulják. Használhatod szinte bármihez: főtt tésztához, pikáns fogásokhoz, és végül de nem utolsó sorban desszertekhez.
Kecskesajtos, mascarponés falatkák >>
|
|
Tonhalas-mascarponés
|
Klasszikus olasz édesség: tiramisu >>
|
Citromos, lazacos, mascarponés tészta >>
|
|
.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK