GASZTRO

Mascarponés élvezet

Szerző:
Szabó Anna
Hálás krémsajt a mascarpone: alapanyagként nem igényel nagy technikai tudást, és még a legegyszerűbb ételt is feldobhatod vele. Használd gyümölcsös desszertekhez, krémes finomságokhoz, tésztaszószként vagy mártásként – a siker garantált!


A mascarpone valójában nem is sajt, csak így híresült el. Baktériumkultúra hozzáadásával készül a lefölözött tej föléből. Alapja a tehéntej, de Olaszország déli részein bivalytejből készítik. Ott, ezt a halvány és fényes tejszínkrémet csuprokban árulják. Használhatod szinte bármihez: főtt tésztához, pikáns fogásokhoz, és végül de nem utolsó sorban desszertekhez.

 

Kecskesajtos, mascarponés falatkák >>

 

Málnás-kekszes
finomság >>

 

Tonhalas-mascarponés
mártás >>

 

Klasszikus olasz édesség: tiramisu >>

 

Citromos, lazacos, mascarponés tészta >>

 

Eperszín
apróság >>

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL