GASZTRO

Tiramisu, az olasz klasszikus

Szerző:
Szabó Anna
Ha első alkalommal veszel mascarponét, valószínűleg azért teszed, hogy elkészítsd az ellenállhatatlan olasz klasszikust, a tiramisut. Csak egy tanácsot tudunk adni: készítsd este, hogy másnap egész nap falatozhass belőle. Ugyanis legalább 4-5 óra kell ahhoz, hogy összeérjenek ennek a remekbeszabott édességnek az ízei.

 

Hozzávalók:

1-2 csomag babapiskóta
1 kis doboz mascarpone
3 tojás
4 evőkanál cukor
3 dl amaretto (helyettesítheted – kicsivel több – kávé és rum vagy rumaroma keverékével)
3 evőkanál édesítetlen kakaó por
1 csésze erős feketekávé

 

Elkészítése:

Főzd meg a kávét és keverd el az alkoholos itallal (amarettóval vagy rummal). Hagyd langyosra hűlni. Válaszd szét a tojásokat fehérjére és sárgájára. A cukorral keverd habosra a sárgáját. Add hozzá a mascarponét. Verd fel keményre a tojás fehérjét. Keverd laza mozdulatokkal a mascarponés krémhez. Egy magas falu edény aljára tegyél le egy sor babapiskótát, majd locsold meg a kávé és az alkohol keverékével. Teríts szét rajta a mascarponés krém felét. Szórd meg jó sűrűn a kakaóporral (erre azért is van szükség, hogy a második réteg jól elváljon és ne folyjék szét a krém). Rakj le még egy sor babapiskótát, locsold meg a kávés keverékkel, majd terítsd szét rajta a maradék mascarponés krémet. A tetejét hintsd meg kakaóporral.

 

Vissza a többi mascarponés recepthez >>


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL