Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Eperszín apróság

Szerző:
Szabó Anna
Az eperszemek és a mascarpone legalább annyira illenek egymáshoz, mint a tea és a keksz. Próbáld ki őket Charlotte-típusú sütik, gyümölcssaláták… készítésekor!

 

Hozzávalók:

600 g eper
6 dkg keksz
10 dkg cukor
100 ml-es folyadék krémszínű
250 g mascarponés sajt
200 ml-es eperöntet (de lehet csokoládés is)
6 teáskanál rum
50 g hántolt mandula

 

Elkészítése:

Mosd meg és vágd kockára az eperszemeket. Keverd össze a mascarponét a cukorral. Öntsd a krémet kis tálkákba. Közben sütőben pirítsd meg a mandulát. Törd nagyobb darabokra a kekszet és tedd a tálkák aljába. Majd tegyél rá egy réteg epret, egy réteg krémet. Rakd be hűtőbe 1-2 órára. Tálalás előtt bolondítsd meg kevéske öntettel, a tetejét szórd meg a pirított mandulával.

 

Vissza a többi mascarponés recepthez >>


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL