GASZTRO

Tengeri halfilé lecsóval

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

2 szelet tengeri halfilé (javaslat: pangasius)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 darab paradicsom
50 dkg lecsópaprika
Olaj
A lecsóalaphoz: só, bors, őrölt pirospaprika
A halhoz: só, bors, bazsalikom, citromfű, lestyán

 

Elkészítése:

1. Először készítsd el a lecsót. Pucold meg a vöröshagymát, majd vágd fel apróra, vagy reszeld le. Forró olajos serpenyőben pirítsd üvegesre a vöröshagymát.

2. Időközben előkészítheted a többi hozzávalót. Vagyis mosd meg a paradicsomot és a lecsópaprikát. A paradicsomot vágd gerezdekre, csippentsd le belőle a zöld részt. A paprikát csumázd ki, majd szeld fel kockára.

3. Ha a vöröshagyma már üvegesre sült, akkor add hozzá először a paradicsomot, fedő alatt párold tovább. Majd amikor levet eresztett, szórd hozzá a paprikát.

4. Alaposan keverd össze, sózd, borsozd. Öntsd hozzá a pirospaprikát: ha még nincs elég rutinod, akkor húzd le addig a tűzről, míg alaposan el nem kevered, mert ha odakap, megkeseredik. Párold készre fedő alatt, majd tedd félre.

5. A halfiléket szeleteld fel 4-5 cm-es darabokra, sózd be, majd kevés forró zsiradékon hirtelen pirítsd meg mindkét oldalát. Ezután szórd hozzá a többi fűszert is: a borsot, a bazsalikomot, a citromfüvet és a lestyánt, valamint reszeld rá a fokhagymát is.

6. Öntsd rá a lecsót és párold puhára benne a halat, ezután már csak addig főzd, amilyen sűrűségűre szeretnéd a lecsós szószt hozzá.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL