Szabó Anna
Hozzávalók:4 tisztított pisztráng, egyenként 250g
A fűszeres léhez:
1 nagy hagyma
1,2dl fehérbor
1 citrom leve
3ek ecet
8 szem összetört bors
2ek apróra vágott tárkony
1 ág kakukkfű
1kk finom só
A mártáshoz:
20g mazsola
1kk sűrített paradicsom
Fél citrom héja és leve
1 narancs héja és leve
1dl szőlőlé
1 csipet kömény
1 csipet kakukkfű
1ek apróra vágott petrezselyem
1ek olívaolaj, só
1. Elkészítjük a fűszeres levet: megtisztítjuk a hagymát. Valamennyi összetevőt 2l vízzel, sóval felforraljuk, és mérsékelt lángon 10 percig főzzük.
2. Elkészítjük a mártást: durvára vágjuk a mazsolát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a citrom és a narancs levét és héját, a szőlőlevet, 1dl vizet és a fűszereket. Felforraljuk, lefedve, közepes lángon 10 percig főzzük. Hozzáadjuk az olívaolajt, enyhén sózzuk, majd 30 másodpercig mixeljük. Vízfürdőben melegen tartjuk.
3. Gondosan megmossuk a pisztrángokat. Egymás mellé fektetjük őket, és beborítjuk a fűszeres lével. Lassú tűzön 10-12 percig főzzük, vigyázva, hogy fel ne forrjon.
4. A mártással tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK