450 g burgonya
2 evőkanál csökkentett zsírtartalmú majonéz
2x160 g üveges vagy konzerv tonhal, lecsöpögtetve
198 g csemegekukorica, lecsöpögtetve
3 evőkanál aprított petrezselyem
50 g korpás zsemlemorzsa
Olaj
2 nagy fej paradicsom, szeletelve vagy cikkelyezve
1. Vágd fel a burgonyát nagy darabokra, azután enyhén sózott vízben főzd meg. Csöpögtesd le, és hagyd langyosra hűlni, majd a majonézzel dolgozd jól össze.
2. Add hozzá a tonhalat, a csemegekukoricát és a petrezselymet, a fekete borsot és mixerrel dolgozd össze. Oszd a keveréket 8 egyenlő részre és készíts belőle húspogácsákat.
3. Mindegyik pogácsát forgasd meg a zsemlemorzsában, majd szórd meg egy kis olajjal és süsd aranyszínűre egy serpenyőben.
4. A pogácsákat tálald fél hamburgerzsemlében, mellé helyezve a paradicsomot.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK