12 kicsi, nagyon friss szardínia
4 érett, de kemény paradicsom
1kk olívaolaj
1kk oregánó
150g durva tengeri só
Só és őrölt bors
1. A szardíniát megtisztítjuk, a fejét levágjuk, kiszedjük a gerincét, majd kettévágjuk. Megmossuk és megszárítjuk. A só felével kibélelünk egy tálat, rátesszük a halfiléket, majd befedjük a maradék sóval. 2 órára betesszük a hűtőbe.
2. Előmelegítjük a sütőt 60ºC-ra.
3. A paradicsomokat 15 másodpercre forró vízbe dobjuk, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és kiszedjük a magjukat. Olívaolajjal vékonyan kikent tepsire rakjuk, megszórjuk oregánóval, sózzuk és borsozzuk, majd 1 óra 30 percre betesszük a sütőbe.
4. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Kivesszük a sóból a szardíniákat, hideg víz alatt megmossuk, majd egyenként megszárítjuk.
5. Összekeverjük a mártás hozzávalóit, és 1-2 percig mixeljük.
6. A paradicsomkarikákat csillag alakban elrendezzük 4 tányérra, és rájuk rakjuk a szardíniaszeleteket. Őrölt borssal meghintjük, majd egy kis mártást öntünk rá.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK