Szabó Anna
Hozzávalók:12 kicsi, nagyon friss szardínia
4 érett, de kemény paradicsom
1kk olívaolaj
1kk oregánó
150g durva tengeri só
Só és őrölt bors
1. A szardíniát megtisztítjuk, a fejét levágjuk, kiszedjük a gerincét, majd kettévágjuk. Megmossuk és megszárítjuk. A só felével kibélelünk egy tálat, rátesszük a halfiléket, majd befedjük a maradék sóval. 2 órára betesszük a hűtőbe.
2. Előmelegítjük a sütőt 60ºC-ra.
3. A paradicsomokat 15 másodpercre forró vízbe dobjuk, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és kiszedjük a magjukat. Olívaolajjal vékonyan kikent tepsire rakjuk, megszórjuk oregánóval, sózzuk és borsozzuk, majd 1 óra 30 percre betesszük a sütőbe.
4. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Kivesszük a sóból a szardíniákat, hideg víz alatt megmossuk, majd egyenként megszárítjuk.
5. Összekeverjük a mártás hozzávalóit, és 1-2 percig mixeljük.
6. A paradicsomkarikákat csillag alakban elrendezzük 4 tányérra, és rájuk rakjuk a szardíniaszeleteket. Őrölt borssal meghintjük, majd egy kis mártást öntünk rá.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK