GASZTRO

Gőzben főtt pisztráng édes paprikával

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

4 szelet tengeri pisztráng egyenként 140 g
1 kis piros paprika
2 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
50 g fagyasztott paradicsomhús
5 dl víz
1 csipet curry
8 levél bazsalikom

 

Elkészítése:

1. A paprikát négyfelé vágjuk, kiszedjük a magházát és az erejét. A negyediket tányérra tesszük 1 evőkanál vízzel. Fóliával légmentesen lezárjuk, és a mikrohullámú sütőbe tesszük 3-4 percre 1000 W-ra. 5 percig hagyjuk hűlni a fóliával lefedve.

2. Lehúzzuk a paprika bőrét, és vékony csíkokra vágjuk. 10-15 percre grill alá is tehetjük a paprikát, míg a héja meg nem feketedik, és fel nem púposodik, akkor lehúzzuk.

3. Megtisztítjuk a hagymát, a fokhagymát, ez utóbbi csíráját kiszedjük, majd mindkettőt apróra vágjuk. Közepes lángon felmelegítjük az olajat, beletesszük a fokhagymát, a hagymát, a paradicsomhúst és a paprikacsíkokat. Gyakran megkeverve 2 percig főzzük. Felöntjük vízzel, lefedjük, és felforraljuk. Kis lángon még 15 percig főzzük. A keveréket sóval és curryvel ízesítjük.

4. A megsózott pisztrángfiléket a gőzölőedény felső részébe tesszük, mindegyikre 2 bazsalikomlevelet rakunk. Vastagságától függően 3-6 percig gőzöljük. A zöldségekkel tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL