Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

Ezt a 10 hihetetlen kincset a véletlennek köszönhetően fedezték fel

Szerző:
Szabó Anna
Biztos akad köztetek olyan, aki gyerekkorában arról álmodozott, hogy régész vagy kalóz lesz és rejtett kincseket talál. Sokan szerettünk volna Indiana Jonesok és kalandregények főszereplőivé válni. Nos… vannak, akikkel meg is esett, mert a sors úgy hozta, hogy a legnevetségesebb, legmeghökkentőbb módon, a véletlenek köszönhetően, és a vak szerencse folytán találtak rá óriási összeget érő tárgyaikra, mint amilyen a 10 elképesztő kincs is.

Eredeti Jackson Pollockot 5 dollárért vásárolt meg

Soha nem tudhatod, hogy mit találsz egy turkálóban (némelyikben antik holmik is vannak ruhán kívül)! 1992-ben Teri Horton egy Kaliforniai San Bernardino helyi turkálóba látogatott el, mikor születésnapi ajándékot keresett barátjának. Meglátta a festményt, és soha nem volt igazi művészi szakértő, így 5 dollárért megvette a képet. Kezet ráztak, és elment. A nagy festmény nem illett egyik barátja szobájába sem, és néhány évvel később visszakerült hozzá.

Egy garázsvásár során egy művészeti tanár azt mondta, hogy a nagy festmény, amelytől megpróbál megszabadulni, lehet egy mestermű, amelyet Jackson Pollock készített. Ezért felkért egy szakértőt, hogy ellenőrizze a festményét. A törvényszéki szakértő megtalálta a művész ujjlenyomatát a vásznon, így nem maradt kétség. Egy művészgyűjtő felajánlotta, hogy 2 millió dollárért megveszi a festményét, de Teri nem volt hajlandó eladni, és nem kevesebb, mint 50 millió dollárt fogadott el érte a későbbiek folyamán. De érdekes módon még mindig ő a festmény tulajdonosa.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL