Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZÉPSÉG

Milyen arcformához milyen hajhossz illik?

Szerző:
Szabó Anna
Egyszer minden nővel előfordul, hogy olyan frizurával lép ki a fodrásztól, ami után hetekig nem lesz kedve emberek közé menni. Néha mi magunk kérjük meg a fodrászunkat, hogy valamilyen frizurával örvendeztessen meg bennünket, aztán legszívesebben elbujdokolnánk, míg újra vissza nem nőnek a tincseink. Ennek elkerülése érdekében jó, ha tudjuk, hogy milyen az arcformánk és milyen frizura, milyen hajhossz illik jól hozzá.

Milyen arcformák léteznek?

Ovális

Azoknak a nőknek, akiknek ovális arcformájuk van, egy tojáshoz hasonlít az arc alakja, merthogy a homlok és az áll szinte egy síkban helyezkedik el.

Kerek

A kerek arc, kerek állat is jelent egyben. Az arc szinte ugyanolyan széles, mint hosszú, így az arc nyújtása, keskenyítése a cél egy jól megválasztott frizurával.

Hosszúkás

Akiknek kissé hosszúkás az arcformájuk, keskeny, vékony és csontos az arcuk. Itt az a cél egy jól megválasztott frizurával, hogy kompenzáljuk az arc vékonyságát.

Szívforma

Mitől szív alak, a szív alak? Nos, ezt az arcformát leginkább a széles homlok és a keskeny áll jellemzi, éppúgy, mint egy szív esetében.

Szögletes

Azért szögletes, mert a homlok és az arc csontjai is egy síkban vannak, sőt még az áll is szögletes formát ölt.

Háromszög

Az ilyen arcforma esetén a homlok és az arccsont is keskeny, ellenben az áll némileg kiszélesedik.

Milyen haj illik az egyes arcformákhoz?

Az ovális arcforma a legideálisabb, hiszen bármilyen frizurát választhatnak az ilyen arcformával rendelkező hölgyek. Az ovális arcú nőknek jól áll, ha a hosszú hajuk két oldalt van elválasztva, de a konty is kiemeli az arcformájukat. Frufrut is viselhetnek az ovális arcú hölgyek, csak az ne legyen se túl rövid, se túl hosszú.

A kerek arcformához leginkább az egyenes és kissé hosszabb haj illik. A nagyon göndör és rövid semmiképpen sem, hiszen ez még inkább kerekíti az arcot. A hosszabb, lépcsőzetesen vágott haj kissé nyújtja az arcot. A haj legyen vállig érő, vagy annál hosszabb. A frufru kerülendő, a cél a homlok szabadon hagyása.

A hosszúkás arcformánál az elsődleges célja az kell legyen egy fodrásznak, hogy kissé teltebbé varázsolja az arcot egy jól megválasztott frizurával. A hosszúkás arcformát egy hosszú, egyenes haj csak tovább fokozza, azaz még inkább megnyújtja az arcot. Éppen ezért az olyan hajviselet lesz szerencsés, amely kissé pufibbá varázsolja az arcot. A nagy loknik erre tökéletesen alkalmasak. Ha nagyon keskeny a homlok, akkor egy frufruval is lehet módosítani az arányokon.

A szív alakú arc esetében az a legfontosabb, hogy kissé lágyítson a homlok szélességén, míg a keskeny állról elvonja a tekintetet. Ehhez az arcformához leginkább a félhosszú haj illik. Az oldalra fésült frufru eltereli a figyelmet a csúcsos állról.

A szögletes arcforma némi szigorúsággal ruházza fel az illető hölgyet, de egy jól megválasztott frizurával sokat lehet lágyítani az arcvonásokon. Legfőképpen a hullámos, kissé hosszabb haj áll jól a szögletes arcú hölgyeknek. Az sem baj, ha a haj kissé arcba hulló, mert így kissé lágyít az összhatáson, a vonásokon.

Mivel a háromszög arcformánál a homlok szélesebb, így ennek lágyításán kell kicsit dolgozni. Erre szolgálnak az olyan frizurák, amelyek felül kissé dúsabb hatást keltenek, de a haj végei lehetnek kissé tépettek. A rövidebb haj azért nem ideális, mert így az állra esik a tekintet.

hogy olyan frizurával lép ki a fodrász szalonjából ami után hetekig haj frizura stílus tanács
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL