REJTÉLY-MISZTIKA

6 elképesztő érdekesség Buddhával kapcsolatban - Döbbenetes torzítások!

Kétségtelen, hogy Buddha egy nemes, jószívű, bölcs, megvilágosodott és különleges ember volt, aki már éltében és holtában is a világ és az emberek javát szolgálta. De úgy fest, hogy több tekintetben félre ismertük vagy legalábbis az évezredek során eltorzították a valós alakját. Bár a történészek csíniján bánnak a vele kapcsolatos tényekkel, de mégis akadnak olyan érdekességek, amiket szinte biztosra vehetünk Buddhával kapcsolatban!

{KEPGALERIA}

1. Nem vallási vezető

Ez vitathatatlanul az egyik leginkább ironikus tény Buddha életével kapcsolatban, hogy tulajdonképpen ő az "alapítója" a buddhizmusnak, de amúgy ténylegesen, gyakorlatban nem alapított semmit…
Nincs egyetlen sor megbízható történeti adat arról, hogy Buddha vallási vezetőnek látta vagy titulálta magát, mint egy vallási vezető, vagy hogy tudatosan úgy döntött volna, hogy megteremti egy új vallási mozgalom az alapjait. Akkor már inkább egy tanár, aki elutasította a hagyományos hindu vallást és felajánlott egy alternatív utat. Különben is, Buddha követői eleinte vándorló emberek és hajléktalan aszkéták voltak. Csak a halála után, vált fokozatosan közösségé, majd vallási mozgalommá a buddhizmus.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL