• 100 g sötét csokoládé (70% kakaó)
• 100 gramm vaj
• 2 tojás
• 2 tojássárgája
• 2 evőkanál cukor
• 65 g liszt
• vanília jégkrém
• eper öntet
1. Melegítsd elő a sütőt 180 °С-ra
2. Olvaszd meg, és keverd össze a csokoládét és a vajat egy tálban.
3. Az egész tojást, a tojássárgáját és a cukrot egy nagy tálban, elektromos habverővel 6-8 percig habosítsd fel, amíg jó állagú és krémes lesz. Öntsd az olvasztott csokoládét a tojásos keverékre. Add hozzá a lisztet, addig verd habosra az egészet, míg sima állagot nem kapsz.
4. Vajazd és lisztezd ki a formákat, majd oszlasd el a keveréket minden egyes formában.
5. Süsd 8-10 percig a süteményeket 180˚C-on.
6. Vedd ki a süteményeket a sütőből, és tálald. Kínálj mellé vanília fagylaltot és eperöntetet.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Mennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
GASZTROFűszerek a világ színpadán: Ízkultúrák és kulináris innovációk a globális konyhában
A gasztronómia világa mindig is egy változásokkal és újításokkal teli terület volt, ahol a hagyományos ízek és modern kreativitás ta...
GASZTROLaktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK