Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

A Geiger ház rejtélyes és hátborzongató szellembabája - Drágán megfizetsz, ha lefotózod!

Szerző:
Szabó Anna
Porcelán arc, üvegszemek, félelmetes, rideg arckifejezés. Szeretnéd, ha egy ilyen tekintet bámulná rád éjszaka a sötétben? Lehet, hogy Annabelle, a démoni baba nagyobb hírnévre tett szert, de nem kevéssé érdekes és rémisztő a Geiger-ház szellembabája sem. Gyerünk, nézd csak meg a cikkben is található képet, és mond, hogy nem kaptál tőle frászt, mikor egyszerűen úgy fest, mint aki éjszaka el akarja tenni láb alól a ház lakóit!

Igaz történetünk a Floridai Key Westben, az Audubon-házban és környékén zajlik. A ház egy bizonyos Jack Geiger kapitány otthonául szolgált, ahol 12 gyermekével élt együtt. A városban csak úgy emlegették a Geiger-ház. De nem csak a 12 gyerek lakott itt, hanem a világ talán egyik legfélelmetesebb babája is.

A babáról annyit tudhatunk, hogy eredetileg egy kislányé volt, akinek kísérteties portréja még mindig ott lóg a nappali falán, és amit alább te is láthatsz. Itt kell megjegyezni azt, hogy amikor a kolerajárvány szedte áldozatait, rengeteg beteg gyereket hoztak házba, de a legtöbbjük sosem ment ki élve... így már mindjárt feltételezhetjük, hogy démoni babával dolgunk és hogy a ház valószínűleg hemzseg a gyerek szellemektől.

1960-ban a házat múzeummá alakították, ekkor rakták a babát a kiállított bölcsőbe. Történelmi hangulat helyett inkább kísértetiesnek volt mondható a légkör, a szúrós szemű babának köszönhetően.
Mivel mégiscsak múzeum, biztonsági rendszerrel szerelték fel, ami rendszeresen adott is le riasztásokat, ugyanis éjszakánként mozgást érzékelt a házban, melyek szinte mindig a gyerekszobából jöttek. A biztonsági őrök ráadásul több ízben is számoltak be már különös árnyakról, vagy ablakban álló kis gyermekek képéről.

Azok, akik betették a lábukat a házba, - vagy elég volt arra elhaladni - azok gyereknevetést, vagy szörnyűséges gyereksírást hallottak, netán gyermekalakokat láttak. Egyszer egy férfi hallani vélte, ahogy játszik valaki a gyerekszobában, de mikor benyitott, nem talált odabenn senkit. Csak a babát. Állítólag maga a Geiger is láttot szellemgyereket egy alkalommal, amint kislányával, Hannával sétál a kertben.

Amennyiben a látogatók fényképet akartak készíteni, a gépük megbolondult. Vagy ami még rosszabb, a kép elkészült, de utána a készítőket gyakran tragédia, vagy durva balszerencse érte. Ennek okán a helyiek a „félénk" jelzővel ruházták fel idővel a babát, aki nagyon nem bírta, ha fotózzák. Ez pedig onnan derült ki, hogy akárhányszor kép készült róla, nem maradt el utána a szörnyűség...
Akiknek általában sikerült képet készítenie, annak fekete csík jelent meg a fotó alján, ahogy az alábbi képen is látható.

Olyannyira különleges a baba atmoszférája, hogy még a Discovery Channel is felfigyelt rá és különös tragédiákra. Egy paranormális jelenségekkel foglalkozó sorozatot akartak készíteni, és az egyik epizódban a Geiger-ház babájával foglalkoztak volna. Ki is ment egy előzetes szemlére a műsor egyik munkatársa, majd lefotózta a bábut. Azt azonban senki se gondolta volna, hogy ez lesz az utolsó ismert fotó a szellem babáról...

Ugyanis másnapra ugyanis a baba köddé vált. Ki vitte el? Hová lett... vagy még inkább, hová mehetett? Senki sem tud semmit... de talán csak elbújt és azóta is ott rakoncátlankodik... annyi szent, hogy a házban akkor senki sem tartózkodott.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL