KÖZÉRZET

A test 7 jelzése, melyet nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha egészséges akarsz maradni

A rendszeres önvizsgálat számos betegség azonosításában segíthet. Például a mellrákos esetek 70%-ában a beteg veszi észre a problémát, otthoni önvizsgálat során. Minden nő tudja, hogyan kell végrehajtani a mellvizsgálatot, de azt nem, hogyan kell ellenőrizni a szem, a nyelv és a bőr állapotát. Ebben a cikkben olyan figyelmeztető jelekről, tünetekről írunk, melyeket érdemes körültekintően kezelni.

Súlyingadozás

Fontos a testsúly ellenőrzése. Ne feledd, hogy a drasztikus fogyás nem mindig jó, ahogy 3-5 kg felszaladása sem biztos, hogy az éjszakai nassolásnak köszönhető. A hirtelen testsúly változás okai különbözőek:

  • A pajzsmirigy gondok drasztikus súlyváltozást idézhetnek elő. Fontos, hogy ilyen esetben felkeressük egy endokrinológust. Néhány esetben biopsziára is szükség lehet.
  • Az alváshiány is okozhatja. Ha a szervezet nem tudja kipihenni magát, zsírt kezd raktározni. ezért fontos, hogy legalább 8 órát aludjunk éjszakánként.
  • A súlyingadózást hormonális egyensúlyzavar is okozhatja, mely általában a menstruációs ciklus kezdetén tapasztalható. Ilyen esetben érdemes felkeresni egy nőgyógyászt, aki ellenőrzi a hormonszinteket.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL