Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

6 fontos táplálék, mellyel segítheted a tobozmirigy működését

Szerző:
Szabó Anna
A tobozmirigy embernél az agy közepén, a két félteke között elhelyezkedő parányi mirigy, mely toboz alakjáról kapta a nevét. Gyakran emlegetik mestermirigy néven, vagy a harmadik szem mirigyeként, hiszen az agyunk tudatának székhelye, és körülbelül akkora, mint egy szem borsó.

 

Ez a mirigy természetes módon egy melatonin nevű hormont termel, mely szabályozza szervezet napi ritmusát, beleértve a cirkadián (napi biológiai ritmus) ritmusát is. A tobozmirigy karbantartása, edzése és fejlesztése rendkívül fontos, mivel hatással van a test összes rendszerére, kiváltképp meghatározza a szellemi tevékenységek tudatosságát, és azt, hogyan érzékeljük a külvilágot a saját tapasztalásainkkal.

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

1. Napfény

A napfény rendkívül fontos a tobozmirigy működése szempontjából, melyből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy már önmagában is valós táplálékot jelent az emberi tudatközpont számára. A napfényt átveszi és feldolgozza a szem, a bőr, a haj, a szőrzet, az orr és a fül, feltéve, ha ezek az érzékszervek és testrészek közvetlenül érintkeznek vele, legalább napi 30 percen át. Ahhoz, hogy a tobozmirigy megfelelően táplálva legyen, az a legjobb, ha a napfény a szemen keresztül hatolhat a testbe.

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL