KÖZÉRZET

12 előnye annak, ha későn kelsz - Erről mindenképpen tudnod kell!

Aki korán kel, aranyat lel! Általánosan elfogadott tény, hogy a koránkelés egy egészséges és energikus indítása a napnak, azonban ahogy változtak az idők, úgy változtak a munkakörülmények is. A különböző műszakokban dolgozó emberek nem ébredhetnek mindennap ugyanabban az időben, ahogy elaludni sem tudnak ugyanakkor. 

Számos tanulmány szerint egy átlagos felnőttnek napi 7 óra alvásra van szüksége, a kialvatlanság pedig fejfájást, koncentrációs zavarokat, és egyéb komoly egészségügyi problémát okozhat. Ez a cikk számos okot tartalmaz arra vonatkozóan, hogy miért ne légy korán kelő, és bebizonyítja azt is, hogy miért fontos, hogy te magad döntsd el, mikor akarsz elaludni és mikor akarsz felkelni. Ez a lista elgondolkodtathat arról, hogy érdemes lehet korán kelni, de csak akkor, ha készen állsz a változásra.

Ne feledd, nincsenek végső megoldások, mindenkinek más a jó. Ez teljesen szubjektív, úgyhogy adj magadnak időt a kísérletezésre. Ez nem vonatkozik mindenkire, és nem tud mindenki megfelelni a társadalom követeléseinek arra vonatkozóan, hogy mikor kell lefeküdni, és mikor kell felkelni. Minden ember más, ezáltal különböző napszakok lehetnek ideálisak a különböző embereknek. Neked csak meg kell találnod a saját idődet, hogy a maximumot nyújthasd. 


 

 

1. Kimerültség egész nap

Sok ember kimerültséget tapasztal napközben, ha korán kel. Talán nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy azelőtt ébredjenek, mielőtt felkel a nap. Azok, akik túl korán kelnek, néha elalváskor is problémákat tapasztalnak. Ez azért van, mert a cirkadián ritmusuk másként van programozva. A cirkadián ritmus az a biológiai rendszer, ami azért felel, hogy mikor alszunk el, és mikor ébredünk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL