KÖZÉRZET

10 jel, hogy elérkezett az ideje a máj méregtelenítésének - Soha ne feledkezz meg róla!

Szerző:
Szabó Anna
A máj a szervezetben lévő második legnagyobb szerv. Kiemelt szerepe van az emésztésben, a máj termeli ugyanis az epét, emellett a fölösleges cukrot átalakítja glikogénné, amely így energiát képes raktározni. A méregtelenítés a máj második legfontosabb szerepe. Segít eltávolítani a méreganyagokat és metabolizálni a gyógyszereket. Emellett elősegíti a véralvadást és aminosavakat termel.

Képzeld el, hogy mi történne a testedben, ha ez a létfontosságú szerv megsérülne. A májnak egyedülálló képessége egyébként az is, hogy képes a sérült fehérjék cseréjére és regenerálására. Ezért a májbetegség nem okoz különösebb tüneteket, mivel a hepatocyták több mint 75%-ka érintett.

Számos tényező befolyásolja a máj megfelelő működését. Valószínűleg hallottál már arról, hogy az alkoholfogyasztás számos egészségügyi problémát okozhat. Valójában a máj képes lebontani az alkoholtartalmú italok összetevőit és a méreganyagok pedig távoznak a szervezetből. Probléma akkor merül fel, ha az alkoholfogyasztás mértéktelenné válik, s a máj már nem bír megbirkózni mindezzel.

A vírusok is könnyebben meg tudják támadni így, hiába a második legnagyobb szerv, emiatt pedig gyulladás keletkezhet a májban és nem képes ellátni a feladatait. Mára az orvosoknak hála, ismert a vírusos hepatitis A, B, C és D.

A cirrhosis a májbetegség előrehaladott stádiuma, amely során már a máj szövetei is elpusztulnak. A sérült sejteket a szervezet hegekkel és szövetekkel próbálja pótolni, amely azonban már nem képes elvégezni a májfunkciókat. Megállapították, hogy bizonyos gyógyszerek (acetaminofen, sztatinok, izoniazid, metotrexát stb.) képesek májkárosodást okozni. Emellett a magas cukor- és sótartalmú ételek, a feldolgozott élelmiszerek és a sült ételek is megterhelik a májat.

Vizsgáld meg az alábbi tüneteket, mivel az alábbiak jelzik azt, hogy a májban felhalmozódtak a méreganyagok és nem működik megfelelően.

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL