Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZÉPSÉG

Szőke haj hamvasítása - A hamvasító sampon varázsa - Sampon szőke hajra

Szerző:
Szabó Anna
A samponban lévő színpigmentek támogatják a hideg tónusok megőrzését, ezen kívül semlegesítik a sárga színt. Minél világosabb a hajszín, annál látványosabb az eredmény.

A sárgás tónus valószínűleg sokak számára cseppet sem ismeretlen. Egy-egy kevésbé jól sikerült hajfestés, melírozás alkalmával a hőn áhított szőke helyett valamiféle csibesárga árnyalat tűnik fel, ami finoman szólva sem tartozik a kívánatos fejlemények közé. Pedig tíz nőből hat egyszer minimum átéli ezt a besárgító élményt. Még jó, hogy a hamvasítás megoldást jelenthet, igaz, ez a profi használatra érvényes. Nézzük akkor közelebbről, mit érdemes tudni a témában!

A természetes szőke, ősz hajkoronájú hölgyek is élvezhetik a hamvasítás előnyeit?

De még mennyire! Pontosan ennek a ténynek köszönhető, hogy a hamvasító sampon alkalmazása sokkal több nő életében releváns, mint ahogy azt a legtöbben elsőre gondolják. Mindez még tovább tetézhető azzal a kiegészítéssel, hogy a szakemberek a barna, valamint vörös hajkoronák esetében is ajánlják az alkalmazását, mert látható változás érhető el a segítségével.

A hatásmechanizmusa egyszerű. A samponban lévő színpigmentek támogatják a hideg tónusok megőrzését, ezen kívül semlegesítik a sárga színt. Minél világosabb a hajszín, annál látványosabb az eredmény. Az alkalmazása pofonegyszerű, igaz érdemes az érintett gyártó ajánlását áttanulmányozni, mert hatóidő tekintetében előfordulhatnak eltérések. Ám alapjában úgy néz ki a használata, hogy vizes hajra kell felvinni, majd jó alaposan bemasszírozni. Alapesetben 3-5 perc elegendő ahhoz, hogy a készítmény elvégezze a feladatát, de akinek kifejezetten vastagok a hajszálai, az bátran rászánhat több időt is a tökéletes siker bebiztosításának érdekében.

A termékek többsége száríthatja a hajszálakat, ezért célszerű külön időt és energiát áldozni a hajápolásra, például balzsam vagy hajpakolás bevetésével. Ha az alap hajkorona töredezett és száraz, akkor ideális megoldás minden harmadik vagy negyedik mosásnál alkalmazni a speciális hamvasító készítményt. Sokan azzal is kísérleteznek hasonló megfontolásból, hogy a hamvasítóhoz sima, hagyományos, vagy éppen pont, hogy száraz hajra specializált sampont kevernek.

A megfelelő hajápolás a hajszínt is alapul veszi?

Természetesen! A szőke haj például ugyanúgy speciális törődést igényel, mint a festett, vagy éppen az ősz hajkorona. Nyilván figyelmen kívül lehet ezt hagyni, viszont a gyakorlat, meg a tapasztalat azt mutatja, hogy nem érdemes. Mert bár a normál, nem specifikált termékek is képesek az alapvető feladataik ellátására, mégsem feltétlenül adhatják meg azt a típusú támogatást, mint amit az adott hajtípus érdemel. Pusztán egy kis odafigyeléssel látványos változás érhető el, a haj ugyanis meghálálja a testre szabott gondoskodást, mégpedig ragyogó, sugárzó, kicsattanóan üde végeredménnyel.

Melyik termék a személyes befutó?

Előfordulhat, hogy a felhozatal láttán a bizonytalanság érzése bukkan fel legelőször. Semmi vész! Ekkor megéri kikérni a fodrász véleményét, aki biztos, hogy olyan tanácsok, tippek, trükkök birtokában van, amiket átadva hozzájárulhat a maradéktalanul sikeres beszerzéshez, aztán pedig az ugyanennyire eredményes használathoz. Utóbbit a saját tapasztalatait megosztva még könnyedebbé, egyszerűbbé varázsolhatja.

haj sampon szőke szőke nő hajápolás hair shampoo
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL