Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

8 jel, hogy beteggé tesz a stressz

Szerző:
Szabó Anna
A stressz különböző forrásokból érhet minket, a kérdés csak az, hogyan érzékeljük az eseményeket, melyek a mindennapi életünket formálják. Ezen túl azonban a stressz egy rejtett rizikófaktor, mely szó szerint beteggé tehet. Ha tudod kontrollálni reakciódat a stresszes helyzetekre, akkor egészségesebb életet élhetsz.

 

Az immunrendszer magasabb sebességre kapcsolhat, ha fenyegetve érzi magát, és fennáll annak a veszélye, hogy egy-egy érzelmi reakció megzavarja a test működését. A szervezeted jeleket küld feléd arra vonatkozóan, hogy találd meg a megfelelő módszereket, melyekkel képes vagy kezelni a stressz, mert ha ezt elmulasztod, akkor beteg leszel. Mutatjuk a stressz 8 rejtett jelét, és azt, hogyan tud beteggé tenni.

 

1. Helytelenül működik a memóriád

Neurológus kutatók tanulmányozták az agyat, és a stresszre adott biológiai válaszát. A tanulmányok szerint a stressz az agy azon területének zavarához vezet, mely a memóriáért felelős. Ennek eredményeként stressz hatására az agyad lassabban fog működni, mint általában, ha valamilyen információt kell feldolgoznia. Olyan mintha a korai demencia tüneteit észlelnéd, habár ez nem állandó, bizonyosan kapcsolat van közöttük.

közérzet egészség stressz
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL