KÖZÉRZET

5 jel, hogy ételallergiád van - Ne hagyd figyelmen kívül!

Érdemes figyelni a tested reakcióira, ha valami gyanúsat észlelsz egy-egy ételféle fogyasztása után. Az allergiának különböző formái vannak, mely jelentkezhet a testen belül vagy kívül. Ahhoz, hogy jobban érezd magad, először is fel kell ismerned, majd tenned kell valamit ellene..

 

Manapság sokaknál lép fel ételallergia, mivel rohanó világunkban, ahol számos elvárásnak kell megfelelnünk, legkevésbé figyelünk a táplálkozásunkra, amely egészségi állapotunk romlásához vezethet. Viszont ezt meg lehet előzni, és ha már kialakult, meg is lehet oldani. Hogyha egy ételtől fáj a gyomrunk, szokatlan elváltozás jelenik meg a bőrünkön, rossz a közérzetünk, vagy nem mindennapi változás jelent meg a testünkön, joggal gyanakodhatunk ételallergiára. Lehet kísérletezni azzal, hogy kihagyjuk az adott ételt az étkezésünkből, amelyektől valamelyik tünetet észleljük. Azonban a teljes vizsgálatot semmi sem helyettesíti, csak ezzel tudunk tiszta képet kapni a helyzetünkről, hiszen egy-egy étel összetevője az, amire allergiásak lehetünk. Ezután már tudatosan is odafigyelhetünk arra, hogy melyek azok az elemek, amelyeket mindenképpen el kell kerülnünk. Teljes életet is élhetünk úgy, hogy nem fogyasztunk glutént, laktózt, vagy egyszerű tejtermékeket. Napjainkban már egyre elterjedtebb, hogy az éttermek, cukrászdák, élelmiszer boltok figyelnek az allergiás emberekre, és olyan ételeket készítenek és értékesítenek, amelyek az igényeiknek eleget tesznek.


 

 

Glutén allergia

A glutén a gabonafélék egyik alkotóeleme. A glutén allergia a leghálátlanabb, hiszen számos étel összetevői között fellelhetjük azt. Tünetei között megemlíthetjük a hasmenést, előrehaladottabb állapota pedig a súlycsökkenés. Ezért is alakulhat ki a belek károsodása, ezáltal az anyagcserénk sem üzemelhet megfelelően. Ahhoz, hogy a szervezetünk rendeltetésszerűen működjön ilyen allergia esetén, mindenképp el kell kezdenünk a gluténmentes diétát. A búzalisztet helyettesíthetjük más növényi lisztekkel, például rizs-, kukorica-, szójaliszttel, valamint a gluténmentes termékek egyre nagyobb teret hódítanak az egyszerű élelmiszer boltokban is, ezért már ez is egy hatalmas segítség az allergiásoknak.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL