Szabó Anna
      
Hozzávalók
A tésztához:
3 dl (kb. 18-20 dkg) liszt
15 dkg sütőmargarin
10 dkg cukor
1 csapott kávéskanál fahéj
2 tojás
1 dl (kb. 6 dkg) darált mandula
A töltelékhez:
60 dkg alma
2 tojás
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Először is melegítsd be a sütőt.
A margarint alaposan keverd ki a cukorral, add hozzá a fahéjat, majd egyenként üsd bele a tojásokat. Ezután jöhet a mandula és a liszt.
Vizes kézzel nyomkodd bele a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőformába úgy, hogy egy ujjnyi magas pereme is legyen.
Hámozd meg az almát, vágd ki a magházát, majd szeld vékony szeletekre és borítsd be vele jó sűrűn a tésztát.
A tojásokat verd fel, add hozzá a tejet és öntsd az egészet az almára. Hintsd meg vaníliás cukorral, és már mehet is a sütőbe, hogy kb. 200°C-on szép aranybarnára süljön. Csak akkor szeld fel, ha már langyosra hűlt.
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK