A tésztához:
3 tojásfehérje
15 dkg darált dió
3 ek. méz
csipet só
A krémhez:
2 ek. víz
1 ek. kakaó
3 tojássárgája
4 dkg vaj
fél banán
A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a darált diót és a mézet. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanálnyi halmokat rakunk, melyeket kanállal kerek lapokká formázunk. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük (nekem gázsütőm van) 10 percig hármas fokozaton, 20-25 percig pedig a legkisebb fokozaton sütjük-szárítjuk.
Közben elkészítjük a krémet: két evőkanálnyi vízbe egy evőkanál kakaót és három evőkanál mézet teszünk, összekeverjük és folytonos keverés mellett felforraljuk. Levesszük a tűzről, és a tojássárgákat belekeverjük a forró krémbe. A banánt pépesítjük, összekeverjük a puha vajjal, majd a kihűlt csokikrémbe keverjük, megkóstoljuk, és ízlés szerint még mézzel édesítjük. A krémmel megkenjük a lapokat és összeragasztjuk.
Paleolitos jó étvágyat kívánok hozzá!
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK