Hozzávalók
A tésztához:
- 200 g majonéz
- 250 g tejföl
- 3 tojás
- 4-5 csésze liszt
- 1 teáskanál sütőpor (vagy 1/2 teáskanál szódabikarbóna)
- só
A töltelékhez:
- 300-400 g darált hús (marha, sertés, csirke vagy pulyka)
- 3-4 db közepes burgonya
- 1 nagy fej hagyma
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés
Keverd össze a majonézt, a tejfölt és a tojást, add hozzá a sütőport, a lisztet és a sót, majd gyúrd össze a tésztát. Tedd félre egy ideig, amíg megfelelően összeáll. Közben készítsd el a tölteléket. Daráld le a nyers húst, a hagymát és a burgonyát vágd apró darabokra, keverd jól össze, majd sózd, borsozd. A tészta egyik felét oszlasd el a tepsi alján, tedd rá a húsos tölteléket, majd fedd le a tészta másik felével. 180 fokon süsd kb. 60-70 percig – ha a teteje kezd pirulni, takard le fóliával.
OLVASS TOVÁBB!
Méz a bőrápolási rutinban
Több tudományos bizonyíték is alátámasztja a méz bőrre gyakorolt hatásának előnyeit....
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK