Hozzávalók
A tésztához:
- 200 g majonéz
- 250 g tejföl
- 3 tojás
- 4-5 csésze liszt
- 1 teáskanál sütőpor (vagy 1/2 teáskanál szódabikarbóna)
- só
A töltelékhez:
- 300-400 g darált hús (marha, sertés, csirke vagy pulyka)
- 3-4 db közepes burgonya
- 1 nagy fej hagyma
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés
Keverd össze a majonézt, a tejfölt és a tojást, add hozzá a sütőport, a lisztet és a sót, majd gyúrd össze a tésztát. Tedd félre egy ideig, amíg megfelelően összeáll. Közben készítsd el a tölteléket. Daráld le a nyers húst, a hagymát és a burgonyát vágd apró darabokra, keverd jól össze, majd sózd, borsozd. A tészta egyik felét oszlasd el a tepsi alján, tedd rá a húsos tölteléket, majd fedd le a tészta másik felével. 180 fokon süsd kb. 60-70 percig – ha a teteje kezd pirulni, takard le fóliával.
OLVASS TOVÁBB!
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Mennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
GASZTROFűszerek a világ színpadán: Ízkultúrák és kulináris innovációk a globális konyhában
A gasztronómia világa mindig is egy változásokkal és újításokkal teli terület volt, ahol a hagyományos ízek és modern kreativitás ta...
GASZTROLaktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK