Szabó Anna
Hozzávalók
A tésztához:
- 200 g majonéz
- 250 g tejföl
- 3 tojás
- 4-5 csésze liszt
- 1 teáskanál sütőpor (vagy 1/2 teáskanál szódabikarbóna)
- só
A töltelékhez:
- 300-400 g darált hús (marha, sertés, csirke vagy pulyka)
- 3-4 db közepes burgonya
- 1 nagy fej hagyma
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés
Keverd össze a majonézt, a tejfölt és a tojást, add hozzá a sütőport, a lisztet és a sót, majd gyúrd össze a tésztát. Tedd félre egy ideig, amíg megfelelően összeáll. Közben készítsd el a tölteléket. Daráld le a nyers húst, a hagymát és a burgonyát vágd apró darabokra, keverd jól össze, majd sózd, borsozd. A tészta egyik felét oszlasd el a tepsi alján, tedd rá a húsos tölteléket, majd fedd le a tészta másik felével. 180 fokon süsd kb. 60-70 percig – ha a teteje kezd pirulni, takard le fóliával.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK