Ünnepelni az egyik legjobb dolog a világon - legyen szó születésnapról, karácsonyról, húsvétról vagy bármilyen jeles alkalomról. Mert akkor felerősödik a család jelentősége, energiával töltenek fel a szeretetteljes pillanatok. Ennek pedig elmaradhatatlan része a jóízű lakmározás, a finomabbnál finomabb sütemények, torták, desszertek. Azonban fájó válaszút elé kerülnek azok, akik tudatosan táplálkoznak, netán ételallergia, esetleg betegség miatt nem fogyasztatnak bizonyos élelmiszereket: lemondás vagy felszabadult ünneplés? Nekik nyújt megoldást az Ünnepelj és fogyj! című receptkönyv. A könyvben szereplő desszertek csökkentett szénhidráttartalmúak, melyek közül számos laktóz- és gluténmentes is. A leírások mellett kalóriaértékek, szénhidrát-, glutén- és laktóz mennyiség is található azért, hogy ne kelljen a lemondás vagy felszabadult ünneplés között választani.
Hozzávalók
Tésztához - 1 db tojásfehérje, 100 g darált mandula, 50 g reszelt étcsokoládé, 25 g WEIDER vaníliás vegán fehérje, 100 g eritrit, 1 tasak vaníliás xilit, 1 késkegynyi sütőpor, 1 csipetnyi Himalája só, 3 tk reszelt KOTÁNYI csillagánizs, 1 ek MEGGLE laktózmentes tejszín
Mázhoz - 100 g étcsokoládé, 1 tk őrölt ánizs, 1 ek napraforgóolaj
Elkészítés
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és előmelegítjük a sütőt. Egy nyújtódeszkát meghintünk kb. 75 g eritrittel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Olyan keményre kell verni, hogy egy késsel ejtett vágás szemmel látható maradjon. Összekeverjük a maradék hozzávalókat, és egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztát a gyúródeszkán 1/2 cm vastagra nyújtjuk, egy éles késsel tetszőleges négyzet vagy téglalap formájú darabokra vágjuk, és a tepsibe tesszük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és kb. 10 percig sütjük a süteményt. (Alsó és felső sütés: kb 200 °C, légkeveréses: kb. 180 °C, gáz: 3-4. fokozat.) A sütést követően a tészta még puha, kihűlve válik ropogóssá. A csokoládét durva darabokra aprítjuk, az ánizzsal és az olajjal együtt folyamatos kevergetés közben, gőz felett felolvasztjuk. A kekszeket belemártjuk a csokoládéba, majd hagyjuk megszilárdulni. Fogyasztásig jól záródó dobozban száraz, hűvös helyen tároljuk.
OLVASS TOVÁBB!
5 szemérmetlenül gusztusos és finom sajtétel - Nem fogsz bennük csalódni!
Kevés olyan ember van, aki nem szereti a sajtot, de ha elolvassa ezeket a különleges recepteket, meg van rá az esély, hogy mostantól az is ...
GASZTRO8 trükk, amivel ellenőrizheted az élelmiszereket, mielőtt elfogyasztod
A rossz minőségű ételek nem csupán rossz ízűek, hanem egészségügyi problémákat is okozhatnak, ezért is rendkívül fontos, hogy megv...
GASZTRO9 módszer, amivel egészségesebb ételeket készíthetsz, mint egy profi szakács
Só, zsír, savak és hő. Ha a különböző ételeket elemekre bontjuk, könnyebben megérthetjük, hogy mi adja meg az egyes étkek ízét. Az...
12 gyakori hiba a konyhában, ami a legjobb receptet is tönkreteheti
Éppen valami finomságot főzöl, és szigorúan követed a receptben leírt arányokat… ám a végeredmény olyan messze van a várakozásaid...
GASZTRO10 egyszerű konyhai trükk, mely jelentősen megkönnyíti az életedet
Senki sem szeret órákat tölteni a konyhában, főleg nem egy fárasztó munkanap után. Van azonban néhány apró trükk, amit valószínűle...
GASZTRO5 felbecsülhetetlen értékű konyhai trükk, ami jelentősen megkönnyíti a dolgodat
A sütést-főzést, a konyhai teendőket jobb minél hamarabb letudni, nemde? Ehhez hoztunk most 10 olyan konyhai trükköt, melyre talán nem i...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD