Németh Niki, a Miss Balaton nagykövete és Marton Adrienn, a verseny trénere ilyenkor sem mond nemet az ínyencségekre, és friss gyümölcsökből nem csak finom, de „bikinibarát" desszertekkel lepik meg magukat a mindennapokban. Receptjeiket nem csak az idei jelentkezőknek ajánlják, hanem mindenkinek, aki magabiztosan szeretne belevágni a strandszezonba. Niki most azt árulja el, hogy őrzi meg gyönyörű alakját, miközben az édességektől sem mond le. A fiatal szépség szívesen alkot a konyhában. Gyakran kísérletezik új ízekkel, a nyári hónapokban pedig igyekszik minél több friss gyümölcsöt becsempészni étrendjébe.
{KEPGALERIA}
„A nyári forróságban és persze az állandó rohanásban egy-egy gyümölcsös turmixot választok reggelire. Gyümölcscukor- és kalóriatartalmukat is figyelembe véve ilyenkor főleg banánt, szőlőt és kivit dobok a turmixba. Emellett nagy kedvencem a túró, amit szintén számtalan verzióban el lehet készíteni, gyümölcsökkel vegyítve édesség formájában, de fűszerekkel megspékelve akár sós kivitelben is. A sovány túró nem csak alacsony szénhidráttartalma miatt kiváló alapanyag, hanem mert magas fehérjetartalma miatt izomépítő hatással is bír” – mondta Niki, aki azt is elárulta, az abszolút nyári kedvence a fagylalt, amit bár sosem tekintett igazi édességnek, a cukormentes verziók elterjedése óta pedig még inkább biztos abban, hogy örök kedvence marad. Rajongásának hála pedig már saját recepttel is büszkélkedhet:
Sárga réteg:
• 1 banán
• 100 g ananász
• 2 dl csésze natúr joghurt
• pici víz
Lila réteg:
• 100 g áfonya
• 100 g szeder
• fél banán
• 2 dl natúr joghurt
• pici víz
Narancs réteg:
• 200 g mangó
• 2 dl natúr joghurt
• pici víz
Piros réteg:
• 200 g eper
• 2 dl natúr joghurt
• pici víz
Elkészítés
A hozzávalókat rétegenként összeturmixoljuk, majd külön-külön 20 perc pihentetés után egymásra helyezzük a rétegeket és mélyhűtőbe tesszük, amit egy éjszakára ott is hagyhatunk. Másnap szobahőmérsékletű vízbe rakjuk a jégkrémtartókat, és kiszedjük a formából a szivárványszínű finomságot.
OLVASS TOVÁBB!
Visszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
Miért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
GASZTROFűszerek a világ színpadán: Ízkultúrák és kulináris innovációk a globális konyhában
A gasztronómia világa mindig is egy változásokkal és újításokkal teli terület volt, ahol a hagyományos ízek és modern kreativitás ta...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK