GASZTRO

Mennyei brokkoli és karfiol variációk

Szerző:
Szabó Anna
Sokan imádják ezt a rózsás zöldségfélét, mégsem jutnak tovább a rántott, a rakott vagy a párolt formában való elkészítésénél. Ezúttal kedvenc karfiol és brokkoli receptjeinket ismerheted meg.


Karfiol

Kevés kalóriát tartalmaz, viszont igen magas a C-vitamintartalma: egy 200g-os karfiol már biztosítja a napi C-vitamin-szükséglet kétharmadát. Ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a keresztes virágúak közé tartozó többi zöldség: fogyasztása segít a székrekedés, a vérszegénység és a daganatos betegségek leküzdésében.

Párolt karfiol lazacikrával »
Karfiol indiai módra »
Karfioltorta kapri-
és olívabogyóval »


Fettuccine tészta karfiollal
és brokkolival »

 

 

Brokkoli

C- és A-vitamin tartalma miatt a brokkoli antioxidáns szerepet játszik, részt vesz a szív- és érrendszeri betegségek, illetve krónikus betegségek, például daganatok megelőzésében. B9-vitamin-tartalma miatt ajánlott terhes nők és vérszegénységben szenvedők részére. Rostjai révén segíti a rendszeres bélműködést is.

Brokkoli fenyőmandulával
és mazsolával »
Brokkoli krémleves »
Csőben sült brokkoli »


Brokkolis csirkehús »

 


Brokkolis-pulykás
burgonya »

 



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL