Szabó Anna
Hozzávalók:1 kis fej karfiol
1l csirkealaplé
4ek sovány tejpor
50g lazac- vagy pisztrángikra
Néhány levél turbolya
Só és őrölt bors
1. A karfiolt kis rózsákra szedjük úgy, hogy maradjon rajtuk 2-3cm-nyi szár. A rózsákat a gőzölőedény legfelső részében 3-4 percig gőzöljük, majd lecsepegtetjük.
2. Felforraljuk a csirkealaplevet és beletesszük a karfiolt. Újra felforraljuk, 7-8 percig főzzük, míg a rózsák jól megfőnek (a szárba könnyen csússzon bele a kés hegye).
3. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a sovány tejport, 2-3 percig mixeljük, amíg tökéletesen sima állagú lesz. Megsózzuk és borsozzuk.
4. Kis tálkákba vagy tányérokba töltjük, majd óvatosan 1 kanál ikrát teszünk a habra. Turbolyalevelekkel díszítve azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK