GASZTRO

Kapribogyós karfioltorta

Szerző:
Szabó Anna
Könnyű, még se az... Reggelire ugyan kiadós és időigényes, de biztos, hogy ebédig könnyedén kibírod vele.

 

Hozzávalók:

1 közepes karfiol
60g magozott, zöld olívabogyó
2 egész tojás + két tojásfehérje
4ek 8% zsírtartalmú tejszín
20g apró ecetes kapribogyó
1kk napraforgóolaj
Só, őrölt bors

 

Elkészítése:

1. Szétszedjük a karfiolt kis rózsákra úgy, hogy 2-3 cm-es szár maradjon rajtuk. Enyhén megsózva a gőzölőedény legfelső szintjén kb. 12 percig gőzöljük, míg megpuhul. Lecsepegtetjük, majd sima pürévé mixeljük vagy passzírozzuk. Karikára vágjuk az olajbogyót.

2. Előmelegítjük a sütőt 160ºC-ra (5-6. fokozat).

3. A tojásfehérjét 1 csipet sóval habbá verjük. A karfiolpürét összekeverjük a tejszínnel és az egész tojásokkal. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kapribogyót, az olívabogyó-karikákat, sózzuk és borsozzuk, majd óvatosan, nehogy összetörjön, belekeverjük a felvert tojásfehérjét.

4. Vékonyan kiolajozunk egy sütőformát. Beleöntjük a karfiolos keveréket, és meleg vízzel félig töltött tepsibe állítva betesszük a sütőbe; vízfürdőben 40-50 percig sütjük.

5. Kivesszük a karfioltortát a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd kiborítjuk a formából. Hidegen vagy melegen tálaljuk előételként, ízlés szerint paprikamártással.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL