Szabó Anna
Hozzávalók:125ml csirkealaplé
2tk kukoricaliszt
2tk kristálycukor
Fél tk szezámolaj
1ek növényi olaj
500g csirkemellfilé, vékonyra szeletelve
4db mogyoróhagyma, darabokra vágva
1ek reszelt gyömbér
2tk fokhagymakrém
500g brokkoli
2ek víz
1. Keverjük össze egy tálban a csirkealaplét, a cukrot és a szezámolajat. Az olaj felét hevítsük fel egy nagy serpenyőben vagy vokban, majd kisebb adagokban pirítsuk meg a csirkehúst.
2. A maradék olajat is hevítsük fel ugyanabban a serpenyőben, és pároljuk meg a hagymát, a gyömbért, a fokhagymát és a brokkolit.
3. Adjuk hozzá a vizet is, és főzzük, amíg a brokkoli megpuhul.
4. a csirkét tegyük vissza a serpenyőbe, melegítsük fel, majd főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK