1,2kg zöld brokkoli
4 gerezd fokhagyma
25g fenyőmandula
1ek olívaolaj
1,5dl víz
2ek mazsola
1 piros paprika
3 szegfűszeg
Só és őrölt bors
1. Levágjuk a brokkoli szárát, és rózsákra bontjuk. 5 percig gőzöljük, majd lecsepegtetjük, kihűtjük.
2. Megtisztítjuk, félbevágjuk a fokhagymagerezdeket, és kiszedjük a csírát. Vékonyra szeleteljük a gerezdeket. A fenyőmandulát 1-2 percig tapadásmentes bevonatú serpenyőben pirítjuk, majd félretesszük.
3. Az olajat és a vizet mély, tapadásmentes bevonatú serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a mazsolát, a felaprított paprikát, a fokhagymát, a szegfűszeget, és felforraljuk. Erős lángon 2-3 percig főzzük, hogy a folyadék a felére csökkenjen. Hozzáadjuk a brokkolit, és még 2-3 percig főzzük, időnként óvatosan megkeverve, hogy a rózsák megpuhuljanak, de ne essenek szét. Zsírjára sütjük.
4. Fenyőmandulával megszórva tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROMinden, amit eddig nem tudtál a popcornról
Legyen édes vagy sós, a popcorn tökéletes nasi - és nem csak filmnézéshez. Közép-Amerikában már évezredek óta fogyasztják....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK