1 kis karfiol
100g okra (gombo)*
100g cukkini
1 közepes hagyma
1ek napraforgóolaj
100g fagyasztott zöldborsó
1,5dl csirkealaplé
1ek curry
1kk kurkuma
1dl kókusztej
2ek apróra vágott friss koriander
Só és őrölt bors
1. A karfiolt kis rózsákra bontjuk. Megtisztítjuk az okrát*, levágjuk a szárát, és felszeleteljük. Megmossuk és karikákra vágjuk a cukkinit. Megtisztítjuk és felszeleteljük a hagymát.
2. Kis lángon felhevítjük az olajat egy serpenyőben. Beletesszük a hagymaszeleteket, és folyamatosan keverve 5 percig fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a karfiolrózsákat, a cukkinikarikákat, a darabokra vágott okrát és a zöldborsót. Felöntjük csirkealaplével, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, azután mérsékeljük a lángot, lefedjük, és 5 percig főzzük kis lángon.
3. Levesszük a fedőt, megszórjuk curryvel és kurkumával, majd beleöntjük a kókusztejet. Óvatosan összekeverjük, majd közepes lángon még 5 percig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak, de nem törnek szét és a folyadék részben elpárolgott. Ha szükséges, utána fűszerezzük.
4. Mély tálba öntjük, megszórjuk apróra vágott korianderrel. Melegen rizzsel vagy hidegen előételként tálaljuk.
* Az okra (gombo) trópusi zöldségféle – a nagyobb piacokon és az egzotikus élelmiszereket árusító boltokban kapható – nagyon sok kalciumot, foszfort, vasat és C-vitamint tartalmaz.
Ez mályvaféle növény „a trópusi, szubtrópusi országokban terjedt el. Indiától Ausztráliáig, a csendes-óceáni szigetvilágban szinte mindenütt megtalálható. Indiában, a Maláj-félszigeten viszonylag nagy területen termesztik, de Amerikában is megtaláljuk.” (innen: terebess.hu)
OLVASS TOVÁBB!
A legfinomabb dumpling, vagyis ázsiai gombócreceptek
Akár sültek, pároltak, levesben úsznak vagy fűszeres mártás kerül rájuk, imádjuk a gombócokat. Szerencsére az ázsiai gombócok vála...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROMinden, amit eddig nem tudtál a popcornról
Legyen édes vagy sós, a popcorn tökéletes nasi - és nem csak filmnézéshez. Közép-Amerikában már évezredek óta fogyasztják....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK