GASZTRO

Karfiol indiai módra

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 kis karfiol
100g okra (gombo)*
100g cukkini
1 közepes hagyma
1ek napraforgóolaj
100g fagyasztott zöldborsó
1,5dl csirkealaplé
1ek curry
1kk kurkuma
1dl kókusztej
2ek apróra vágott friss koriander
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. A karfiolt kis rózsákra bontjuk. Megtisztítjuk az okrát*, levágjuk a szárát, és felszeleteljük. Megmossuk és karikákra vágjuk a cukkinit. Megtisztítjuk és felszeleteljük a hagymát.

2. Kis lángon felhevítjük az olajat egy serpenyőben. Beletesszük a hagymaszeleteket, és folyamatosan keverve 5 percig fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a karfiolrózsákat, a cukkinikarikákat, a darabokra vágott okrát és a zöldborsót. Felöntjük csirkealaplével, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, azután mérsékeljük a lángot, lefedjük, és 5 percig főzzük kis lángon.

3. Levesszük a fedőt, megszórjuk curryvel és kurkumával, majd beleöntjük a kókusztejet. Óvatosan összekeverjük, majd közepes lángon még 5 percig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak, de nem törnek szét és a folyadék részben elpárolgott. Ha szükséges, utána fűszerezzük.

4. Mély tálba öntjük, megszórjuk apróra vágott korianderrel. Melegen rizzsel vagy hidegen előételként tálaljuk.

* Az okra (gombo) trópusi zöldségféle – a nagyobb piacokon és az egzotikus élelmiszereket árusító boltokban kapható – nagyon sok kalciumot, foszfort, vasat és C-vitamint tartalmaz.
Ez mályvaféle növény „a trópusi, szubtrópusi országokban terjedt el. Indiától Ausztráliáig, a csendes-óceáni szigetvilágban szinte mindenütt megtalálható. Indiában, a Maláj-félszigeten viszonylag nagy területen termesztik, de Amerikában is megtaláljuk.” (innen: terebess.hu)

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL