GASZTRO

Brokkoli krémleves

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

500g brokkoli
80g édesköménygumó
2 gerezd fokhagyma
1 hagyma
1ek olívaolaj
5dl víz
5dl sovány tej
1ek szójaszósz
1kk borecet
Só és bors

 

Elkészítése:

1. Megmossuk az édesköményt és a zellert, az utóbbit meghámozzuk, majd mindkettőt apróra vágjuk. Megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket, és kiszedjük a csírákat.

2. A brokkoli rózsáit levágjuk a szárukról, megmossuk az egészet, és félretesszük a rózsákat.

3. Megtisztítjuk és felszeleteljük a hagymát. Olajon 3 percig pirítjuk erős lángon, gyakran kevergetve. A brokkoli szárát nagy kockákra vágjuk, a hagymához adjuk, belekeverjük a fokhagymát, az édesköményt és a zellert. Felöntjük vízzel, és lefedve, mérsékelt tűzön 30 percig főzzük.

4. A brokkoli rózsáit 7,5dl sós vízben, lefedve 5 percig főzzük, szűrőkanállal kiszedjük, és azonnal hideg vízbe merítjük. Lecsepegtetjük, és melegen tartjuk.

5. A tejet a zöldséglébe öntjük, majd ha felforrt, levesszük a tűzről. Mixerrel hosszasan keverve beledolgozzuk a szójaszószt és az ecetet. Ellenőrizzük a fűszerezést, majd előmelegített levesestálba töltjük, a brokkolirózsákkal díszítve tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL