UTAZÁS

10 hihetetlen műemlék, ami az emberi ostobaság miatt nem maradhatott fent!

Biztosan te is hallottál már olyasmiről, hogy az ember sok fontos műemléket tönkretett az évszázadok során. Ám itt többről van szó, mint néhány elkallódott könyv. Vannak ugyanis olyan műemlékek, amelyeket háború, vandalizmus vagy csak az emberi ostobaság pusztított el, ami újra és újra bebizonyítja azt, hogy az ember az utolsó faj a világegyetemben, akire valami értékeset lehet bízni.

9. Szíria – ókori helyszínek

Ma is az egyik legveszélyesebb háborús terület Szíria. Sajnos már jó ideje a történelmi pusztulás szélén áll, hiszen szörnyű veszteségeket szenvedett el az elmúlt idők során, rengeteg emberéletet követelve és óriási háborús költséget felemésztve.

Ezeknek a harcoknak köszönhetően az olyan városok, mint Damaszkusz és Aleppo, folyamatos károkat szenvedtek el, és ma már romokban hevernek. 2012-ben Aleppo egy része a tűz martalékává vált, ami tönkretette az egyik legfontosabb kereskedelmi pontot, a történelmi Selyemút részét. Egy évvel később az UNESCO által is világörökségnek nyilvánított Krak des Chevaliers elpusztult egy légi csatában, illetve egy ősi minaret is, ami Aleppó nagymecsetje, és csaknem 1000 éves volt. Rengeteg sírhelyet is kifosztottak a sírrablók, például Palmyrát, szinte olyannyira, hogy semmi nem maradt belőle.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL