UTAZÁS

10 hihetetlen műemlék, ami az emberi ostobaság miatt nem maradhatott fent!

Biztosan te is hallottál már olyasmiről, hogy az ember sok fontos műemléket tönkretett az évszázadok során. Ám itt többről van szó, mint néhány elkallódott könyv. Vannak ugyanis olyan műemlékek, amelyeket háború, vandalizmus vagy csak az emberi ostobaság pusztított el, ami újra és újra bebizonyítja azt, hogy az ember az utolsó faj a világegyetemben, akire valami értékeset lehet bízni.

8. A Mayrieres-barlang

Ősemberek maroknyi csoportja élt a mai Franciaország délnyugati részén, úgy 15 ezer évvel ezelőtt, akik művészi rajzokat alkottak a Mayrieres-barlangban. Az eredmény két barlangrajz, ami bölényeket ábrázolt, és hihetetlen készségről és szépérzékről tanúskodott. Bár nem volt olyan látványos vagy nagy, mint a Chauvet-barlang, a műalkotások meglepően jó állapotban maradtak fent, értékük pedig felbecsülhetetlen volt, egészen addig, amíg erre fel nem figyelt néhány helyi jótét lélek.

1992 tavaszán a helyi Református Ifjúsági Klub úgy döntött, hogy jócselekedetként megtisztítja ezeket a közeli barlangokat a graffititől. Drótkefével felfegyverkezve tudatlanságból, több mint 70 fő tizenéves leereszkedett ebbe a barlangba, és egyszerűen eltüntették ezeket a nagyszerű rajzokat. Annak ellenére, hogy végül rájöttek, hogy hibát követtek el, a kár felbecsülhetetlen volt, a rajzok, festmények tönkrementek.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL