UTAZÁS

10 hihetetlen műemlék, ami az emberi ostobaság miatt nem maradhatott fent!

Biztosan te is hallottál már olyasmiről, hogy az ember sok fontos műemléket tönkretett az évszázadok során. Ám itt többről van szó, mint néhány elkallódott könyv. Vannak ugyanis olyan műemlékek, amelyeket háború, vandalizmus vagy csak az emberi ostobaság pusztított el, ami újra és újra bebizonyítja azt, hogy az ember az utolsó faj a világegyetemben, akire valami értékeset lehet bízni.

7.  Urmia-tó

Az 1990-es évek végén az Urmia-tó, Iránban, turistaparadicsom volt, amely híres volt azúrkék vizéről és több 100 szigetéről, ahol egzotikus állatok éltek. A világ minden tájáról rengeteg turistát csalogatott ide a hely. Az emberek a gyógyító hatású iszapban fürödtek, mások pedig megcsodálták a flamingó nyájakat. Emellett a Luxemburgi-tóhoz hasonló mérete miatt is csodájára jártak a látogatók. Ma azonban mindez egy elhagyatott sivataggá vált.

Sajnos ez a vitatható kormányzati politikai erőknek köszönhetően alakult így, mivel megsemmisítették az Aral-tavat és az Urmia-tó is az eltűnés küszöbén áll. Már a víz is visszahúzódott, és csak rozsdás hajók maradtak a kiszáradt területen, a vadon élő állatok pedig rég elhagyták ezt a részt. Most mindennek a helyén mérgező só viharok dúlnak. Bár az iráni kormány ígéretet tett arra, hogy több milliárd dollárból helyreállítja az Urmia-tavat, eddig még nem történt komolyabb előrelépés.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL