Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZÓRAKOZÁS

Tele van igaz történetekkel! - 22 valós személy, akik az Amerikai Horror Sztori szereplőit ihlették

Szerző:
Szabó Anna
Napjaink egy legkedveltebb sorozata, és kétségtelenül rá is szolgált. Az AHS készítőinek sem kellett a szomszédba menni ötletért és alapanyagokért. Elég volt a valóságból meríteniük egy nagykanállal, ami csak úgy hemzseg a rémségben, a borzalomban, a horrorban, az igaz történetekben. AHS és horror rajongóknak egyenesen kötelező ismerniük a sztori hátterét!

Első évad – Gyilkos ház

Eric Harris és Dylan Klebold - Tate Langdon

Tate Langdon szellemének sztoriját valójában két fiú szolgáltatta. A valóságban 1999. április 20-án a 18 éves Eric Harrison és a 17 éves Dylan Klebold fel akarták robbantani a Columbine középiskolát, de mikor ez nem sikerült, elkezdtek mindenkit lelőni, aki az útjukba került. Összesen 12 diákot öltek meg, plusz egy tanárt, 21 diákot súlyosan megsebesítettek.

Elizabeth Sort - A Fekete dália

Elizabeth Sort a 22 éves színésznőt 1947-ben meggyilkoltak. A testét kettévágták, a száját felvágták, hogy mindig mosolyogjon. A gyilkost sohasem találták meg. A nő Fekete Dália néven vált híressé, mivel ezt a becenevet kapta még életében a barátaitól A kék dália című film után.

Dr. Charles Montgomery - Dr. Walter Bayley

Dr. Walter Bayley Los Angeles-ben élt. A helyiek elmebetegnek tartottak, és úgy gondolták, hogy illegális abortuszokat hajt végre. Egyébként közel lakott ahhoz a helyhez, ahol rátaláltak Elizabeth Short holttestére. Nem mellesleg Dr. Bayley lánya jóban volt Elizabeth Short nővérével. Mikor 1948-ban a doki meghalt, kutatásokat végeztek az agyán, amelyekből kiderült, hogy egy degeneratív idegrendszeri betegségben szenvedett.

R Franklin – Richard Speck

1966-ban a Texasból származó tengerész betört egy Chicagóban található egy lány koleszba, amit nővéreknek tartottak fenn. Megkínozta, megerőszakolt majd meggyilkolt az ott talált nyolc lányt egy éjszaka alatt. A férfit egy túlélő, Cora Amuaro azonosította, aki sikeresen elrejtőzött az ágya alatt. A férfit 1200 évnyi börtönre ítélték, de elhunyt 1991-ben a cellájában.

Második évad – Elmegyógyintézet

Kit és Alma Walker - Barney és Betty Hill

Barney és Betty Hill voltak az első emberek, akik először állították 1961-ben, hogy elrabolták őket az idegenek. 1961 szeptemberében a kocsiban ülve egy ufónak tűnő tárgyat találtak, de hogy ezek után mi történt velük, azt ők sem tudták. De utána mindkettejüknek visszatérő álmuk lett, méghozzá az, hogy elrabolják őket a földönkívüliek és bizarr kísérleteket végeznek rajtuk. Barney-nak a trauma miatt, kiújult a gyomorfekélye, ami miatt el is hunyt. A páros története máig vitát képez, de rengeteg film és könyv jelet meg róluk.

Mary Eunice McKee nővér - Anneliese Michel

A kedves jó Mary Eunice McKee a valóságban Anneliese Michel ihlette, aki egy fiatal, katolikus német nő volt és a családja vallási fanatikusokból állt. Az orvosok epilepsziát, skizofréniát és depressziót állapítottak meg nála, de a család elutasította az orvosi kezeléseket, mivel szentül hitték, hogy Anneliese-t az ördög szállta meg. Nála is következett az űzés, de végül borzalmas egészségügyi állapotának köszönhetően1976. július elsején meghalt 23 éves korában az alultápláltsága és a kiszáradása végett.

Lana Winters - Nellie Bly

Az 1800-as évek végén élt Elizabeth 'Nellie' Bly egy fiatal, ambíciózus nő volt. 16 évesen futott be újságíróként, amikor is egy korabeli cikket bírált, amely a nők kedvezőtlen társadalmi helyzetéről szólt. 21 éves korában Mexikóba küldték fél évig, hogy cikket írjon az ottaniak életéről. Később önként bevonult egy kizárólag nők számára működtetett elmegyógyintézetbe. Tíz napot töltött ott, de keményen bírálta az ott történő „ápolást'', amiről könyvet is írt – ezáltal vált ismertté. 1922-ben hunyt el.

Dr. Oliver Thredson - Ed Gain

Dr. Thredson egy sorozatgyilkost alakított, aki a valóságban Ed Gein egy wisconsini farmernek felel meg, akit a helyiek jó embernek tartottak. A vallási fanatikus anyja igyekezett őt és bátyját elnyomni és szigorúan nevelni. Ezért Ed szociálisan és érzelmileg visszamaradott volt. Anyja halála után furcsa és beteges hobbit választott magának, éjszaka a temetőből ásott ki sírokat, a holttestek maradványait pedig dísznek használta. Később megölt 5 nőt, akiket megnyúzott, majd ruhákat és maszkokat csinált a bőrükből. Ezeket főként otthon hordta, emiatt sokan egy őrült transzvesztitának tartották. Nem mellesleg a kannibalizmusa is nyílt titok volt. Házában találtak többek között emberbőrből készült lámpaernyőt és kesztyűt, egy mélytányért koponyából, egy övet mellbimbókból és megnyúzott női torzókat. Edet elmegyógyintézetbe zárták, és haláláig ott élt.

Johnny Morgan - Richard Chase

Johnny Morgan volt ugye a sorozatban Thredson fia. A valóságban viszont nem sok közük volt egymáshoz. Richard Chase USA egyik legbetegebb sorozatgyilkosa volt. 10 éves korában már macskákat ölt, és ahogy idősödött, egyre több állatott tett el láb alól, lehetőleg minél változatosabb módon. Az általa megölt állatok egy részét meg is ette. Felnőtt korára már viszont megunta az állatokat és átnyargalt az emberekre. 1975-ben megölt egy terhes nőt és brutálisan megcsonkította. Ezek után még 5 embert gyilkolt meg. Ismert volt alkohol- és kábítószer-problémáiról. Végül a sacramentói vámpír néven is elhíresült Richard 1980-ban túladagolta magát és meghalt.

Grace - Lizzie Borden

Az igazi Grace, azaz Lizzie Borden két éves korában elvesztette édesanyját, majd apja újraházasodott, ráadásul a lány folyamatos elnyomás alatt volt. 1892. augusztus 4-én egy baltával támadt a mostohaanyjára, akinek fejére húszszor is lesújtott. Mikor édesapja hazatért, őt sem járt jobban- Miután mindenkihez eljutott a hír, a nép Lizzie oldalára állt, és azt mondák, okkal ölt. Emiatt sosem ült börtönbe. 1927-ben elhunyt.

Dr. Arden - Josef Mengele

Dr. Arden karakterét a német Josef Mengele ihlette, a német orvos, aki SS tiszt volt Auschwitzben. Ő volt a tábor orvosa, és egyben az, aki kiválogatta a munkaképes és a gázkamrába küldendő embereket. Emellett a férfi borzalmas kísérleteket hajtott végre a tábor lakóin, és előszeretettel kísérletezett ikreken és genetikai betegeken, de mindig mindenki belehalt a kísérletekbe. A háború után Amerikába költözött, megfordult Genovában és Sao Paulóban is. 1979 februárjában hunyt el.

Harmadik évad – Boszorkányok

Marie Laveau

Marie Laveau 1820 és 1860 között élt New Orleansban és úgy vált híressé, mint a Vudu Királynő. Az ő történetét itt találjátok.

A Hóhér

A Hóhér New Orleans egyik legismertebb sorozatgyilkosa volt. 1918 és 1919 között legalább 12 embert ölt meg kedvenc fegyverével, egy baltával. Köztudottan jazz-zene rajongó volt, és még a rendőrségnek is írt egy levelet, amiben mindenkit figyelmeztetett, hogy hallgassanak jazzt. Valódi személye viszont sosem derült ki.

Madam Delphine LaLaurie

LaLaurie New Orleans az 1800-as években előszeretettel kínzott meg afroamerikaiakat az otthonában. Az ő történetét itt találjátok.

Negyedik évad – Rémségek cirkusza

Pepper - Schlitze

Pepper karakterét egy Schlitze nevű ember inspirálta, aki az 1900-as évek elején tűnt fel cirkuszokban. Schlitze mikrokefáliában szenvedett, amely kisméretű agyat és koponyát eredményez. Értelmi szintje egy háromévesének felelt meg.

Edward Mordrake

Edward Mordrake tulajdonképpen egy legenda, ugyanis semmi bizonyíték nincs arra, hogy valóban létezett. Ám a legendája, avagy története úgy szól, hogy miszerint 1800-as években élt, jómódú volt és művelt, csak éppen két arccal rendelkezett. A másik arca amolyan démoni arc volt, aki kísértette és rémséges dolgokat mondott neki. De mivel nem tudott rendesen beszélni, ezért teleptikusan zaklatta Edwardot. A férfi könyörgött az orvosoknak, hogy távolítsák el másik arcát, de senkit sem bírt rávenni. Végül 23 évesen lett öngyilkos lett. Viszont a kép csupán illusztráció, amit róla készítettek, hogy vélhetően így nézhetett ki.

A bohóc - John Wayne Gacy

Az örökösen piszkos és ellőtt szájú bohócot az USA leghíresebb sorozatgyilkosa John Wayne Gacy ihlette, aki 1972 és 1978 között több tíz férfit ölt meg és legalább húszat erőszakolt meg.
Gacy különben jó családból származott, művelt és intelligens társasági ember volt, aki egyetemet is végzett, ám elhelyezkedni nem tudott. A 70-es évek végén vált el második feleségétől, akinek bevallotta, hogy a fiatal férfiak érdeklik. Gacy többször is ült börtönben, főként nemi erőszak elkövetéséért. Johnnak volt egy művészi énje, Pogo, a bohóc, aki nagy sikert ért el többek között zsúrokon és plázákban. De tetteiért 1992-ben kivégezték.

Dot és Bette Tatler - Violet és Daisy Hilton

Dot és Bette Tatler sziámi ikreket az angol Hiltonék ihlették, akik a derekuknál voltak összenőve. 1908-ban születtek, és már hároméves korukra ismertté váltak. Az emberek pénzt is adtak azért, hogy láthassák őket. Anyjuk halála után a lányok nevelőszülőkhöz kerültek, ahol rendszeresen bántalmazták őket. . 1932-ben a mára már legendássá vált Szörnyszülöttek című horrorban tűntek fel, ezek után szélesebb körben is ismertebbé váltak. Daisy, a baloldali iker szőkére festette a haját, hogy az emberek meg tudják őket különböztetni. Holttestükre 1969. január 4-én találtak rá.

Ötödik évad – A hotel

James Patrick March - H.H. Holmes (születési neve: Hermen Webster Mudgett)

Holmesot az Egyesült Államok első sorozatgyilkosaként emlegetik. A családja közvetlen egyenesági leszármazottja volt a környék első európai telepeseinek. Apja egy erőszakos alkoholista volt, anyja viszont egy jámbor lelkű metodista.
Chicagóban megvette Dr. E.S. Holton drogériáját, amit átalakított és hozzáépített, majd az 1893-ban a chicagói Világkiállításra hotelként mutatott be. Folyosók és szobák labirintusát alakította ki, titkos csapóajtókkal, hangszigetelt kamrákkal, semmibe vezető lépcsőkkel. A szomszédok csak Kastélynak hívták, de később "Gyilkos Kastéllyá" avanzsált. Az orvosi végzettségű Holmes 27 gyilkosságot ismert be, amiből kilencet tudtak bizonyítani, de a tényleges szám ennél nagyobb lehet. Áldozatai a drogéria női alkalmazottai, a szállóvendégek, és a szeretői közül kerültek ki. Megkínozta, majd megölte őket. A holttesteket különböző módokon tüntette el: elégette, savfürdőben feloldotta, megnyúzta, majd csontvázukat kipreparálta.

Aileen Wuornos - Aileen Wuornos

Wuornos sorozatgyilkos volt, de volt neki egy partnere is. 1986-ban megismerkedett egy 24 éves nővel, Tyria Moore-ra, aki egy motelben volt szobalány. Aileen prostitúcióból tartotta el magukat. Motelről motelre jártak, álneveket használtak.
Az első gyilkosságot 1989. november 30-án, elméletileg önvédelemből követte el. A további hat áldozat közül csak ötöt találtak meg a rendőrök, az ő meggyilkolásukról úgy vallott Aileen, hogy mind bántani akarta, ezért kellett meghalniuk. Az egyik áldozatának autójával balesetet szenvedtek, így kapták el a párost. Tyriának felajánlotta a rendőrség, hogy ha Aileen ellen tanúskodik, védettséget kap. Tyria beleegyezett.
Így hát Aileen vallomást tett és beismerte a gyilkosságokat. Halálra ítélték, és 2002-ben méreginjekció alkalmazásával ki is végezték

Jeffrey Dahmer

Jeffrey Lionel Dahmer amerikai sorozatgyilkos, akit 17 férfi és fiú megölése miatt ítéltek el. Áldozatai főleg afrikai és ázsiai származású emberekből állt. Gyilkosságai meglehetősen színesek voltak: nemi erőszak, kínzás, feldarabolás, nekrofilia, kannibalizmus. 1994. november 28-án halt meg a Columbiai Bűntetésvégrehajtási Intézetben mikor egy rabtársa, Christopher Scarver egy vasrúddal agyonverte.

Richard Ramirez - Richard Ramirez

Ramirez az "Éjszakai vadász"is ismert. Egy sátánista sorozatgyilkos volt, az áldozatait megcsonkította, és rajtuk, illetve a tetthelyeken mindenféle sátánista szimbólumokat hagyott maga után. Nem tudni, hogy pontosan hány embert ölt meg, de 1988-ban 13 rendbeli gyilkosságért ítélték halálra.
Csak néhányan élték túl a támadásait, közülük az egyik a 16 éves Whitney Bennett volt.
Végül az 53 éves Ramirez, a hatóságok szerint májelégtelenségben halt meg.

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL