SZÓRAKOZÁS

Jól válni gyerekkel

A HVG Extra Pszichológia Szalon vendége: Deliága Éva okleveles pszichológus, integratív gyermekterapeuta Hogyan tud segíteni egy pszichológus a válófélben lévő szülőknek és a krízist megélő gyereknek?

 

Miként éli meg egy gyermek a szülei házasságának végét, és hogyan lehet helyreállítani az érzelmi biztonságot?

Mit tehet azért a szülő, hogy a gyereke el tudja fogadni, fel tudja dolgozni a szülei válását?

„Szonja érzelmileg labilis, sűrűn sírdogál, de nem lehet kiszedni belőle, hogy miért. A jegyein is rontott. Nehéz eldönteni, hogy ez belefér-e a kamaszkorba, vagy nagyobb a baj. Régebben mindent meg tudtunk beszélni, de most nem találom hozzá a kulcsot. Félek, hogy nagy törést fog neki jelenteni, ha elválunk." Sok kamaszt nevelő szülőnek lehet ismerős ez az állapot, még akkor is, ha stabil házasságban él. A terapeuta esetei sorozat új, Ketten háromfelé című kötetének szerzője, Deliága Éva arról beszél, hogy miként lehet úgy válni, hogy a gyerek a legkevésbé sérüljön, és hogyan lehet felépíteni a válás utáni „új" életet.


Bár minden család, eset és terápia egyedi, mégis számos általános szempont, kérdés és megoldás közös lehet – a szakemberrel ezekről szeretnénk beszélgetni.
A program – és a könyv – sok tanulsággal szolgál mindazoknak, akiknek a családjában előfordulnak konfliktusok, akikben felmerült a válás gondolata, illetve akik válófélben vannak vagy elváltak.

Időpont: 2018. augusztus 22., 18-20 óra.

Helyszín: Müpa Üvegterem, 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.
Jegyár: 1900 Ft, amelyből 1000 Ft a helyszínen HVG Könyvekre levásárolható (Könyvenként egy kedvezmény érvényesíthető.)


Deliága Éva okleveles pszichológus, integratív gyermekterapeuta, fókusztréner, pszichodráma-asszisztens. Gyermekpszichológusként praktizál, tanácsadást tart szülőknek, emellett weboldalán, blogján, valamint előadásokon, cikkekben gyermekpszichológiai kérdéseket elemez

 

 

Vásárolj jegyet itt >>

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL