SZÓRAKOZÁS

7 híres történelmi személy és az ő abszurd házi kedvenceik - És még azt hitted te vagy állatbolond?!

Rengetegen vagyunk mi állatbolondok. Imádjuk a cirmikénket, a kutyukánkat, a szőrős kis nyavalyásainkat. Sokan áhítozunk arra, hogy tigrist, Ace Ventura Pöcök makákóját meg hasonló cukiságokat tartsunk. Hát, nekünk átlagembereknek ez sajna ritkán jön össze, de nem úgy ennek a 7 történelmi hírességnek, akik igazán furcsa háziállatokat tartottak!

{KEPGALERIA}

A pápa és a fehér elefántja

X. Leó pápa (1513-1521) főként arról volt híres, hogy „feltalálta” a búcsúcédulák árusítását ahhoz, hogy feltöltse a római kincstárat, illetve hogy az ő pápasága lépett életbe a reformáció. Amiről viszont kicsit sem híres – pedig nem csekély dolog - hogy volt egy ritka, fehér színű indiai elefántja, amit I. Manuel portugál királytól kapott pápai koronázására.

Az elefánt a jószerencse és az istenség jelképe, - bár fura, hogy ebben hitt a keresztény pápa – és magán León kívül egész Róma imádattal és csodálattal viseltetett a nem mindennapi házi kedvenc felé., akit nem mellesleg Hannónak hívtak. Az elefánt nagyjából 1510 körül született, és tengeri úton érkezett Lisszabonból Rómába 1514-ben és még rezidenciában külön épületet is kapott a pápai rezidenciában. De sajnos csak két évig rajonghatott érte a pápa. Legalábbis ha lett volna akkoriban tisztes állatorvos, biztos nem javasolta volna, hogy a Fáni székrekedését arannyal dúsított hashajtóval kezeljék. Így sajnos Hannó 1516. június 8-án az Állati Mennyekbe vonult.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL