SZÉPSÉG

Kombináld össze a bőrtónusodat és a hajszínedet - Ilyen színeket viselj!

Szerző:
Szabó Anna
Bizony, először ez nem is tűnik olyan egyszerűnek, ennek ellenére megtanulható. Most megtudhatod, hogyan kombinálhatod össze a bőrtónusodat a hajszíneddel, illetve azt, hogy milyen darabokat érdemes viselned a bőrtónus és a hajszín szerint. Mindez túlmutat azon, hogy „a vörös hajú nők ne viseljenek pirosat” vagy éppen „a szőke nők ne hordjanak sárga ruhadarabokat”. 

Az alábbiakban megismerheted a különböző bőrtónusokat és a leggyakoribb hajszíneket, amelyek az adott bőrtónussal párosulnak, emellett megtudhatod azt, hogy milyen színű ruhadarabokat érdemes viselned. Mielőtt azonban a megfelelő színű darabokról többet megtudnál, az első lépés, hogy megtudd, milyen a bőrtónusod.

Vajon milyen a bőrtónusod?

A bőrtónus maga a bőr színe, és a legtöbb ember három fő kategóriába sorolható: hideg, meleg vagy éppen neutrális bőrtónus létezik. Ha sikerül besorolnod valamelyikbe magad, könnyebben megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb színárnyalatú darabokat.

Színellenőrzés: keress olyan színeket a bőrödön, amelyek feltűnőbbek. A meleg bőrtípuson sárga, barack és aranyszínű árnyalatokat, míg a hideg típusnál rózsaszín, vörös vagy kékes árnyalatú bőrfelületet.

Vizsgáld meg a csuklódat: vizsgáld meg az ereidet. Ha kékes vagy lilás, akkor hideg a bőrtónusod, ha zöldes, akkor pedig valószínűleg meleg.

Nézd meg a szemeidet: arany árnyalatúak a szemeid? Akkor jobban mutatnak rajtad a meleg színek. A szemeid kékek vagy szürkések? Ez esetben próbálj meg hűvös színárnyalatú ruhadarabokat viselni. Általában a hideg bőrtónusú embereknek kék, szürke vagy zöld szemeik vannak, a meleg típusúaknak pedig barna- mogyoró vagy éppen borostyán sárga a szemük.

Vizsgáld meg a hajadat: nézd meg a természetes hajszíned, hideg típus vagy, ha ezüstös vagy szürkés árnyalatú, és meleg, ha pirosas, narancs vagy sárga színárnyalatokat fedezel fel benne.

Keress egy híres embert: vizsgálj meg egy hírességet, akinek hasonló a bőrtónusa, és vizsgáld meg, hogy mindkettőtöknek hideg vagy meleg bőrtónusa van-e. Nézd meg azt is, hogy a hajszínetek egyezik-e, vagy éppen hogy áll neki egy adott szín.

Na de mi van akkor, ha nem találsz, ilyen ismert embert vagy éppen középen érzed magad? Valószínűleg semleges a bőrtónusod, ami azt jelenti, hogy egyaránt hideg és meleg színeket is viselhetsz!

Néhány általános szabály a bőrtónusokkal kapcsolatban

A meleg bőrtónushoz jobban illenek az arany ékszerek, míg a hideg típusnak érdemes inkább ezüstöt viselnie.

Általában a meleg bőrtónusú emberek hűvösebbnek tűnnek melegebb színekben (például vörös, narancssárga és sárga), a hideg bőrtónus pedig a hideg színekben tűnik hűvösebbnek (ilyen a kék, zöld vagy a lila).

Keresd meg a bőrtónusodhoz illő színárnyalatot ugyanabból a színből – ha hideg típus vagy, akkor választhatsz vörös színt, de kék vagy mélyebb árnyalattal, ha pedig meleg a bőrtónusod, akkor keress melegebb árnyalatú téglavöröset.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL