SZÉPSÉG

Íme, a 10 legszörnyűbb merénylet, amit elkövethetsz a hajad ellen

Mindenki szeretne dús és erős hajat, ami fényes és egészséges. Noha elsősorban mindehhez kiegyensúlyozott étrend és megfelelő hajápolás szükséges, most mutatunk néhány dolgot, amiket viszont semmiképpen nem szabad elkövetned a hajaddal. Talán egy részükről nem is gondolnád, hogy káros a frizurádra, ám érdemes elkerülnöd az alábbiakat, ha egészséges hajat szeretnél.

{KEPGALERIA}

3. Nedves haj fésülése vagy formázása

Amikor a hajad még vizes, akkor nagyon törékeny, könnyebben roncsolódik. Kísérletezz egy kicsit, hogy leellenőrizd mindezt, amikor legközelebb hajat mosol. Válassz egy tincset (csak egyetlen tincset, ha nem akarod, hogy kihulljon a hajad), és próbáld meg a végét megtörni. Meglátod, hogy ilyenkor sokkal könnyebben roncsolódik, mint mikor száraz a hajad. A kefe ugyanezt műveli, csupán több száz hajszállal egyszerre.

A hajszárító és hajformázó eszközökből áradó hő (például hajvasaló) nagymértékben párologtatja el a vizet a hajadból, és azt biztosan te is hallottad az iskolában, hogy az elpárolgott víz miatt a hajad is töredezettebbé válik. Emellett a túl forró hőmérséklet egyszerűen meg is égethető a hajad és a hajbőrt.

Megoldás: hajmosás után hagyd megszáradni a hajad, mielőtt formáznád és alkalmazz hő ellen védő termékeket.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL