REJTÉLY-MISZTIKA

Világbéke halálsugárral! - Nikola Tesla 7 rejtélyes és hátborzongató találmánya

Sosem készültek el. De talán jobb is. A horvát-szerb-amerikai származású fizikus, feltaláló, villamos- és gépészmérnök, illetve filozófus Nikola Tesla kétségkívül a 20. század egyik legnagyobb tudósa volt és hálásak lehetünk munkásságáért. Ugyanakkor hajmeresztő találmányai, jobban mondva ötletei is voltak, amik sokkal illettek inkább sci-fi filmbe, mint amilyen a halálsugár ötlete is. Vajon mi van még, amit nem sikerült teljesen kiviteleznie Teslának?

Számtalan találmányt köszönhetünk neki, közöttük a robbanómotorok gyújtási rendszerét, a távirányítást, a koncentrált napenergia erőmű feltalálását, az energia továbbítást vezeték nélkül és a radar előli álcázást. Azonban a nagyravágyó és ambiciózus feltalálónak ezeknél jóval merészebb ötletei is voltak, mint amilyen a következő hét ötlet, illetve félbehagyott terv:

{KEPGALERIA}

Vezeték nélküli áram

1901-ben Tesla J.P. Morgantól, a gazdag bankártól 150 ezer dollárt kapott, amiből megépítette az 56 méter magas Wardenclyffe tornyot Long Island északi partjainál. A tervek szerint az Atlanti-óceán egész térségében képes lett volna üzeneteket meg képeket küldeni és telefonkapcsolatot létesíteni. Na igen ám, de Tesla sem érte be ennyivel. Arra gondolt, hogy a torony segítségével nagyon is lehetséges az elektromos áram, vagyis az energia továbbítása a puszta levegőben, vezeték nélkül. A tornyot arra akarta használni, hogy több millió volt elektromosságot továbbítson New York felé, amivel biztosította volna a város áramellátását. De erre már nem kapott pénzt… egyesek szerint azért, mert hazavágta volt a többi energiaipari vállalkotást.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL