REJTÉLY-MISZTIKA

Világbéke halálsugárral! - Nikola Tesla 7 rejtélyes és hátborzongató találmánya

Sosem készültek el. De talán jobb is. A horvát-szerb-amerikai származású fizikus, feltaláló, villamos- és gépészmérnök, illetve filozófus Nikola Tesla kétségkívül a 20. század egyik legnagyobb tudósa volt és hálásak lehetünk munkásságáért. Ugyanakkor hajmeresztő találmányai, jobban mondva ötletei is voltak, amik sokkal illettek inkább sci-fi filmbe, mint amilyen a halálsugár ötlete is. Vajon mi van még, amit nem sikerült teljesen kiviteleznie Teslának?

Számtalan találmányt köszönhetünk neki, közöttük a robbanómotorok gyújtási rendszerét, a távirányítást, a koncentrált napenergia erőmű feltalálását, az energia továbbítást vezeték nélkül és a radar előli álcázást. Azonban a nagyravágyó és ambiciózus feltalálónak ezeknél jóval merészebb ötletei is voltak, mint amilyen a következő hét ötlet, illetve félbehagyott terv:

{KEPGALERIA}

Hangsebességet átlépő elektromos léghajó

Teslát mindig is vonzotta a repülés gondolata. Ezért kigondolt egy olyan léghajót, ami 13 km magasságban haladna és elektromos árammal működne. 1919-ben azt mondta, hogy egy ilyen jármű képes lenne átlépni a hangsebességet is, és New York és London közti távolságot 3 óra alatt tenné meg. Jól hangzik!

Az elgondolása szerint a léghajókat földi erőművek működtették volna vezeték nélküli módszerrel. Így azok megállás nélkül, végtelen energiával üzemelhettek volna.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL