Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

Világbéke halálsugárral! - Nikola Tesla 7 rejtélyes és hátborzongató találmánya

Szerző:
Szabó Anna
Sosem készültek el. De talán jobb is. A horvát-szerb-amerikai származású fizikus, feltaláló, villamos- és gépészmérnök, illetve filozófus Nikola Tesla kétségkívül a 20. század egyik legnagyobb tudósa volt és hálásak lehetünk munkásságáért. Ugyanakkor hajmeresztő találmányai, jobban mondva ötletei is voltak, amik sokkal illettek inkább sci-fi filmbe, mint amilyen a halálsugár ötlete is. Vajon mi van még, amit nem sikerült teljesen kiviteleznie Teslának?

Számtalan találmányt köszönhetünk neki, közöttük a robbanómotorok gyújtási rendszerét, a távirányítást, a koncentrált napenergia erőmű feltalálását, az energia továbbítást vezeték nélkül és a radar előli álcázást. Azonban a nagyravágyó és ambiciózus feltalálónak ezeknél jóval merészebb ötletei is voltak, mint amilyen a következő hét ötlet, illetve félbehagyott terv:

{KEPGALERIA}

Földrengésgerjesztőgép

Haláli ez a csávó és még csak rá sem lehet fogni, hogy sok sci-fit nézett akkoriban, mégis valahol zseniális ötletei voltak. 1893-ban szabadalmaztatott egy gőzmeghajtású rezgésgerjesztő gépet, ami folyamatos fel-le mozgással elektromosságot állított elő. 1935-ben a faltaláló beszámolt a gép egyik „mellékhatásáról”. A tesztelés során a gép vibrálása földrengést váltott ki és a New York-i laboratóriumban össze-vissza repkedtek a berendezések. Mielőtt még rájuk omlott volna az épület Tesla egy kalapáccsal szétverte a szerkezetet majd mindenkinek a lelkére kötötte, hogyha egy mód van rá, az esetről inkább hallgassanak... így a kiérkező hatóságoknak azt mondta, hogy sima földrengés történt.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL