REJTÉLY-MISZTIKA

Miért hoz a macska szerencsét? - A misztikus szerencsecica, a maneki neko legendája

Japán egyik legnépszerűbb és egyben legcukibb különlegessége. A legtutibb szuvenír a rokonoknak. A macskaimádók joggal élnek-halnak érte. Mind ismerjük és imádjuk a kedves kis integető porceláncicát, ami nem mellesleg szerencsét hoz. Vajon mi a maneki neko titka? Miért hoz szerencsét a macskusz? Válaszul több legenda is született erről!

 

Már biztos a te szemedet is kiszúrta itthon egy japán, de még akár kínai étteremben is, illetve ajándékboltok polcain.

Japánban szinte mindenütt be lehet szaladni a kerámia cicusokba, üzletekben, éttermekben és vállalatok bejáratánál is. A legáltalánosabb és ugyanakkor lekedveltebb színű cica a fehér, a fekete, az arany és a piros. Természetesen a színek különböző jelentéssel bírnak. Ám a legtöbbszerencsét a háromszínű, fehér alapon vörös és fekete foltos hozza.

Tehát a fehér a tisztaságot és a pozitív dolgokat szimbolizálja, és a szerencsét vonzza. A fekete elűzi a gonosz szellemeket. A nők előszeretettel hordják ezt a a fajtát maguknál, ugyanis távol tartja a tolvajokat és zaklatókat. Az aranyszínű a jólétet és a gazdagságot jelképezi. Míg a piros a betegségeket és a rossz szellemeket tartja távolt. A zöld a tanulmányi sikereket biztosítja. Végül a  rózsaszín a szerelemben és a párkapcsolatban lehet a segítségünkre.

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

A harmadik legenda egy fiatal nőről mesél, Uszugumóról, aki a kelet-tokiói Josivarában lakott. Volt egy imádott macskája. Majd egyszer meglátogatta őt egy kardforgató barátja. A macska feszült lett és Uszugumo kimonóját kezdte felhasítani. A kardforgató viszont azt hitte, hogy megtámadta  és levágta a fejét, ami csodás módon a levegőben repülve belevájta a fogát a deszkák között rejtőző mérges kígyóba. Tehát ezzel megakadályozta, hogy megmarja a gazdáját. Csakhogy Uszugumo így is vigasztalhatatlan volt. A férfi viszont bűnösnek érezte magát ezért felkereste az ország legjobb fafaragóját, és megrendelte tőle a facicát, ami a macsát üdvözlésre emelte. Uszugumo nagyon boldog volt a szobor láttán és végre megszűnt a szenvedése.

 

 

Bármelyik legenda is legyen igaz, vagy akár egyáltalán nem igaz, ez semmit sem változtat azon a tények, hogy imádjuk a maneki nekót!

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL