REJTÉLY-MISZTIKA

Mi is ünneplünk ma és mely babonákra figyeljünk? - 5 dolog, amit nem tudtál a Virágvasárnapról

Idén pont a mai napra esik a virágvasárnap, a keresztény húsvétot megelőző negyvennapos böjt utolsó hetének, a nagyhétnek a kezdete. Történetesen ma ünnepeljük azt, hogy Jézus beugrott Jeruzsálembe, hogy ott költse el az utolsó pászkavacsiját szeretett apostolaival. Az Olajfák hegyénél előreküldte két tanítványát egy szamárért, amelyen még nem ült ember, majd ezen vonult be a városba. A sztorinak még nincs vége, a cikkben ugrik a majom a vízbe!

Barkababona

A szentelt barkának mágikus erőt tulajdonítanak. Az egyik legismertebb hiedelem vele kapcsolatban az, ha a templomból jövet lenyelnek belőle egy-két szemet, megvédi őket a betegségektől, a rontástól, kiemelten a torokfájástól. Nyami. 

Ám egyes helyeken úgy tartják, hogy a megszentelt barkát nem szabad bevinni a házba, mert akkor nyáron sok lesz a légy. Inkább a padlásra, ablakba, házereszre akasztják. Utóbbi esetet különösen ajánlják, mert abban az esetben állítólag a barka megvédi a házat a villámcsapástól.

Más régiókban viszont egyenesen kötelező bevinni a házba, a szigorúan megszentelt barkát, különben kimúlnak az aprójószágok.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL